Poznati detalji Fifine kazne – FSS kažnjen zbog Principa i parole "Kosovo je Srbija"!

U sredu je objavljena informacija da je Fifa kaznila Fudbalski savez Srbije zbog ispada navijača u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da bi se danas pojavili detalji te kazne koji otkrivaju da je ona izrečena zbog transparenata sa likom Gavrila Principa i parole "Kosovo je Srbija".

Kako prenose "Večernje novosti", FSS će morati da plati 210.000 švajcarskih franaka, odnosno oko 180.000 evra, jer je, između mnogih izgreda navijača tokom kvalifikacija, delegat meča Austrija – Srbija u Beču 6. oktobra prijavio šest transparenata sa likom Principa, koji je optužen za atentat na austrijskog nadvojvodu Franca Ferdinanda u Sarajevu 1914. godine pred Prvi svetski rat.

Fifa je registrovala lik Gavrila Principa i povike "Kosovo je Srbija" kao neukusnu političku konotaciju i direktno mešanje politike u sport.

Agenti organizacije FARE i delegati Fife prijavljivali su srpske navijače na čak četiri od šest kažnjenih mečeva zbog uzvikivanja "Kosovo je Srbija", što bi mogao da bude problem na Mundijalu u Rusiji ako se ponove takve parole.

Fudbalski savez Srbije moraće da plati 120.000 "švajcaraca" za prestupe navijača u Beogradu na utakmicama sa Republikom Irskom, Austrijom, Velsom, Moldavijom i Gruzijom, kao i Austrijom u Beču.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво