Prijović: Hvala Muslinu, igrači se ne bave politikom Saveza

Srpski fudbaleri Aleksandar Prijović i Andrija Živković poručili su da nije na igračima da komentarišu dešavanja oko odlaska selektora Slavoljuba Muslina i dodali da su spremni za novo lice reprezentacije na azijskoj turneji.

"Ja kao igrač se ne bavim tim stvarima. To je politika Saveza i nije na nama da o tome raspravljamo. Želim samo da se zahvalim Slavoljubu Muslinu na pozivu i poverenju koje mi je ukazao. Nadam se da sam delimično opravdao očekivanja", rekao je Prijović novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla" pred dalek put i gostovanja u Kini i Južnoj Koreji.

Prema njegovim rečima, sada je potrebno da ekipa prenese na teren filozofiju fudbala vršioca dužnosti selektora Mladena Krstajića.

"Želim da igram dobro, da Srbija pobeđuje i, naravno, da dajem golove. Spreman sam za sve. I za eventualno nove taktičke zahteve Krstajića. Svi smo u službi reprezentacije i svi želimo isto", jasan je golgeter PAOK-a, strelac pobedničkog pogotka protiv Gruzije koji je odveo Srbiju na Mundijal.

Fudbaler Benfike Andrija Živković istakao je da je lep osećaj što je ponovo dobio poziv u A selekciju.

"Drago mi je što sam opet sa ovim momcima i uvek mi je velika čast da igram za reprezentaciju. Oba meča su priprema za ono što nas očekuje u Rusiji i tako se ponašamo", rekao je Živković.

Živković naglašava da se nalazi u odličnoj formi i da je na njemu sada da opravda očekivanja.

"Moram da naglasim da za naš fudbal mnogo znači sam odlazak na Svetsko prvenstvo i sada je na nama da damo svoj maksimum kako bismo opravdali velika očekivanja. Zadovoljan sam svojom formom, na meni i saigračima je da se i u Aziji pokažemo u dobrom svetlu."

Nije Živković hteo da govori o odlasku doskorašnjeg selektora Slavoljuba Muslina, kao ni o tome da je jedan od mogućih njegovih naslednika Veljko Paunović, sa kojim je kao član omladinske selekcije postao prvak sveta.

"Nije na igračima da o tome govore. Moramo da 'pričamo' samo na terenu. Ko god da dođe, biće mi drago. Ne bih da pričam o tome i nije na nama da se mešamo u izbor", zaključio je Živković, uz konstataciju da mu je drago što su njegov bivši klub Partizan i Crvena zvezda izborili plasman u Ligu Evrope i poželeo im da prezime u tom takmičenju.

Reprezentacija Srbije danas kreće iz Beograda, pa letom preko Dohe ide u Guangdžou, gde u petak igra protiv Kine, a 14. novembra gostuje u Busanu kod selekcije Južne Koreje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво