Читај ми!

Svilar junak pa tragičar, Roma silna protiv Čelsija, Barsa zapela u Pireju

Mile Svilar, najmlađi golman koji je ikada branio u Ligi šampiona, odbranio je jedanaesterac Marsijalu na Old trafordu, ali je potom iznova postigao autogol (na kraju je lisabonski tim poražen sa 2:0). Roma je dala tri gola nemoćnom Čelsiju, dok Barselona nije uspela da postigne niti jedan protiv veoma dobrog Olimpijakosa. Pari Sen Žermen brojao do pet protiv Anderlehta, dok su Sporting i Juventus odigrali nerešeno (1:1). Minhenski Bajern nastavio renesansu sa novim-starim trenerom Jupom Hejnkesom, pošto je slavio protiv Seltika u Glazgovu sa 1:2. Karabag imao prednost u Madridu, ali je Atletiko ipak uspeo da stigne do boda protiv debitanta.

Fudbaleri Pari Sen Žermena i minhenskog Bajerna posle 4. kola Lige šampiona obezbedili su plasman u osminu finala.

Parižani su sa ubedljivih 5:0 nadigrali Anderleht (Uroš Spajić se povredio u 45. minutu), uz het-trik levog beka Levina Kurzave, dok je u istoj B grupi Bajern trijumfovao u Glazgovu protiv Seltika 2:1, pa će sada dva tima voditi borbu za prvo mesto do kraja ove faze.

Na korak od nokaut faze je i Mančester Junajted posle pobede nad Benfikom 2:0 i maksimalnog učinka od 12 bodova, ali je odložen prolaz dalje jer je CSKA preokretom slavio u Bazelu sa 2:1.

Meč na Old Trafordu obeležili su Srbi, sa glavnom ulogom u liku mladog golmana Benfike Mileta Svilara. On je prvo odbranio penal Antoniju Marsijalu, da bi, kao i pre dve nedelje, primio nesrećno gol, jer ga je posle šuta Nemanje Matića lopta, pošto se odbila od stative, pogodila u leđa i završila u mreži.

Za goste je svih 90 minuta odigrao Ljubomir Fejsa, dok je Andrija Živković meč presedeo na klupi.

U derbiju večeri Roma je na Olimpiku nadigrala Čelsi sa 3:0 i preuzela mesto lidera u C grupi, na krilima dvostrukog strelca Stefana El Šaravija i Dijega Perotija na asistenciju Aleksandra Kolarova.

Trijumf Rimljana dobija više na značaju kada se zna da je Atletiko odigrao samo 1:1 sa autsajderom Karabagom u Madridu.

Na kraju u D grupi viđena su dva remija, Olimpijakos je odoleo Barseloni u Pireju, dok je Juventus u finišu izborio remi u Lisabonu (1:1).

Za Olimpijakos je Jagoš Vuković proveo ceo meč na klupi, a Uroš Đurđević je ušao u poslednjih 10 minuta.

Rezultati i strelci:

A grupa: Mančester Junajted – Benfika 2:0 (Svilar autogol 45, Blind 78 penal), Bazel – CSKA Moskva 1:2 (Zufi 32 – Džagoev 65, Vernblom 79)

Tabela: Mančester Junajted 12 bodova, Bazel 6, CSKA 6, Benfika 0.

B grupa: Pari Sen Žermen – Anderleht 5:0 (Verati 30, Nejmar 45+4 , Kurzava 52, 72, 78), Seltik – Bajern 1:2 (Mekgregor 74 – Koman 22, Martinez 77)

Tabela: PSŽ 12, Bajern 9, Seltik 3, Anderleht 0.

C grupa: Roma - Čelsi (El Šaravi 2, 36, Peroti 63), Atletiko – Karabag 1:1 (Parti 56 – Mičel 40).

Tabela: Roma 8, Čelsi 7, Atletiko 3, Karabag 2.

D grupa: Olimpijakos – Barselona 0:0, Sporting – Juventus 1:1 (Cezar 20 – Iguain 77)

Tabela: Barselona 10, Juventus 7, Sporting 4, Olimpijakos 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво