"Parni Valjak" preživeo Čačak, Zvezda slavila u Zemunu

Šampion i osvajač Kupa Srbije kraj Morave uspeo da savlada ekipu domaćeg Borca (1:2), u meču retko zanimljive završnice u kojoj je Zoran Tošić u samo par minuta prešao onaj sportski put od tragičara do heroja. Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kao gosti ekipu Zemuna sa 1:0 u meču 15. kola Superlige Srbije. Boaći jedini strelac u 81. minutu.

19.00 – U ostalim mečevima koji su počeli u 17 časova, Čukarički je savladao Voždovac (2:1), Mladost je bila bolja od Mačve (2:0), Napredak je slavio u Nišu protiv Radničkog (1:3), dok je Radnik bio ubedljiv protiv Spartaka (5:1).

18.50 GOOOOLLLL!!!! Kraj meča! Zoran Tošić je promašio jedanaesterac, ali je potom postigao pogodak iz slobodnog udarca u, sasvim bukvalno, poslednjem napadu na meču.

19.29 - GOOOOOOL!!! Borac postiže pogodak za izjednačenje, Lima Kruz je strelac.

18.19GOOOLLL!!! Lepa akcija Partizana, dodavanja Pantića i Tošića, naposletku i veoma tehnički zahtevna završnica Tavambe, donela je braniocu titule prednost protiv ekipe domaćeg tima.

17.47 – Bez postignutih golova na meču u Čačku u prvih 45 minuta. Ovo je, ujedno, i jedini duel koji je počeo u 17 časova u kojem je rezultat identičan onom koji je bio i na početku duela. Voždovac ima gol prednosti protiv Čukaričkog, Mladost iz Lučana vodi protiv šabačke Mačve istim rezultatom, Napredak iz Kruševca ima gol prednosti protiv niškog Radničkog, dok Radnik u Surdulici vodi sa 3:1 protiv Spartaka.

17.01 – Počeo je meč...

16.35 – Igor Spasić, trener domaćeg sastava i stručnjak koji je decenije proveo na raznim trenerskim funkcijama u klubu iz Humske ulice, izabroa je sledećeih 11 fudbalera:

Bajić Vladimir, Obradović Lazar, Kostić Miroljub, Dupovac Amer, Otašević Vladimir, Čađenović Jovan, Jovanović Lazar, Zoćević Marko, Lima Kruz, Filipović Saša, Knežević Filip.

16.30 – Partizan meč počinje u sastavu:

Jovičić Marko; Miletić (R) Nemanja, Ostojić Bojan, Mitrović Milan, Miletić (G) Nemanja; Jevtović Marko, Pantić Danilo; Janković Marko, Sejduba Suma, Tošić Zoran; Ožegović Ognjen.

14.53 - Kraj, pobeda Zvezde u Gornjoj Varoši od 1:0.

14.40 - GOOOL, Boaći u 81. minutu za 1:0! Nakon kombinacije u kojoj su učestvovali Kanga i Milijaš, lopta dolazi do Pešića, koji se lepo oslobodio čuvara u kaznenom prostoru i vratio povratnu loptu ka Boaćiju, koji ju je zakucao u gol sada nemoćnog Šaranova.

14.17 - Nova velika šansa za Boaćija, koji je šutirao sa sedam-osam metara ali je za malo bio neprecizan. Sve jača ofanziva Zvezde... 

14.13 - Velika gužva u kaznenom prostoru domaćina, Kanga je bio u šansi, potom i Boaći i Babić, ali na kraju lopta nekako dolazi do Šaranova.

14.05 - Počelo je drugo poluvreme duela Zemuna i Crvene zvezde.

13.47 - Kraj prvog poluvremena u kojem nije bilo golova - 0:0.

13.41 - Veoma dobar šut Donalda, ali Šaranov na pravom mestu i šalje loptu u korner. 

13.30 - Bez stopostotnih prilika u prvoj trećini utakmice. Zemun je potpuno ravnopravan rival, a igra se u dobrom ritmu za sada...

13.10 - Po jedna poluprilika na obe strane u prvih deset minuta - za Zemunce posle kornera i udarca glavom Vučića, za Zvezdu posle šuta Boaćija sa ivice šesnaesterca.

13.00 - Sudija Bojan Nikolić je dao znak, utakmica je upravo počela... 

12.30 - Poznati su sastavi ekipa za meč u "Gornjoj Varoši":

ZEMUN: Šaranov - Kiso, Trajković, Cvetković, Dimić, Lasickas, Lečić, Luković, Milutinović, Vučić, Mladenović

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Frimpong, Babić, Anđelković, Donald, Krstičić, Srnić, Kanga, Pešić, Boaći.

Iako su mislima već okrenuti evropskim utakmicama, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana pre novih okršaja sa Arsenalom, odnosno Skenderbegom u Ligi Evrope igraju mečeve 15. kola Superlige u Zemunu, odnosno Čačku.

Crveno-beli, lideri prvenstva, pred put u London putuju u predgrađe Beograda, u Zemun, gde će ih istoimena ekipa dočekati u prvenstvenoj utakmici posle 11 godina.

Zvezda je poslednji put u "Gornjoj Varoši" igrala 20. septembra 2006. i slavila sa 2:1, dok je poslednji put sa istim rivalom igrala 18. novembra iste godine i pobedila sa ubedljivih 5:0.

I danas će ekipa Vladana Milojevića biti izraziti favorit, ali će snagu i reputaciju "sa papira" morati da prenese i teren, koji nije baš u najboljem stanju.

Četiri sata kasnije, poslednjeplasirani Borac će u Čačku dočekati drugoplasirani Partizan.

Crno-beli su i pored uvek neugodnog terena ipak favoriti u ovom meču. U poslednjih deset okršaja ova dva tima zabeležili su osam pobeda, jedan remi i jedan poraz, ali u Kup utakmici.

Prethodna dva gostovanja u Čačku crno-beli su rutinski rešavali u svoju korsit - 0:2 i 1:3.

U ostalim mečevima 15. kola, kojima se završava prvi krug takmičenja u u Bačkoj Palanci igraju Bačka i Javor (13.00), Čukarički u malom gradskom derbiju dočekuje Voždovac (17.00), Mačva gostuje Mladosti u Lučanima (17.00), Radnički dočekuje Napredak (17.00) a Radnik u Surdulici ekipu subotičkog Spartaka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара