Albanija, policija preplavila ulice Elbasana

Brojne policijske snage na stadionu u Elbasanu tokom utakmice Skenderbeg - Partizan. Stroge kontrole na ulazima, specijalci i snajperisti na Elbasan areni. Nema incidenata. Navijači Skenderbega povremeno kliču "Etnička Albanija" "UČK, UČK". Znatno manje gledalaca nego što su organizatori očekivali.

22.00 - Ulice Elbasana puste tokom utakmice Skenderbeg - Partizan.

20.40 - Fudbaleri Parizana izašli su na zagrevanje na teren "Elbasan arene".

20.26 - Redari proveravaju karte naviajača pri ulasku na stadion.

20.16 - "Elbasan arena" pred utakmicu sa Partizanom...

19.50 - Navijači Skenderbega, uz rigoroznu kontrolu ulaze na stadion u Elbasanu. Veća gužva se očekuje pred sam početak meča, jer se Korča, odakle je protivnik Partizana, nalazi oko 120 kilometara od Elbasana.

19.20 - Bliže od ovog terenu ne može da se priđe. Trava na Elbasan areni deluje veoma dobro. 

19.15 - Ulice Elbasana pred utakmicu...

19.10 - Ovako izgleda ulaznica za meč Skenderbeg - Partizan...

19.07 - Prilaz stadionu, albanska policija najavila da zastave poput ove na kojoj piše "autohtonos" neće biti moguće uneti na stadion.

19.03 - Sve je spremno za dolazak Partizanove ekspedicije na Elbasan arenu. Crno-belima je pripala ova svlačionica. I dalje ispred stadiona je znatno manje navijača nego što su organizatori očekivali.

18.56 - Snajperista albaske policije ulazi na stadionu u Elbasanu. Policija je u ovaj grad poslala pripadnike skoro svih specijalnih jedinica, odnosno antiterorističke jedinice, stručnjake za demontiranje bombi, jedinice za razbijanje demonstracija i, na kraju, snajperiste.

18.35 – Ovako u ovom trenutku izgleda stadion u Elbasanu. Navijači još nisu počeli da ulaze, ali ih glavnoj ulici u Elbasanu ima svega nekoliko hiljada. Kapacitet stadiona je 12.800 mesta i trenutno, na i oko stadiona ima znatno više policajaca nego gledalaca.

18.00 – Policija kontroliše sve prilaze stadionu, iako u samom Elbasanu nema ni izbliza onoliko navijača kao u vreme meča između Albanije i Srbije.

16.35 – U gradu je tek manja grupa navijača i veliki broj pripadnika albanske policije.

16.15 – Policija sa psima pretražuje stadion što je deo rutinske procedure pred mečeve koji se smatraju rizičnim.

13.15 - Albanski mediji bez velike drame najavljuju utakmicu u Elbasanu. "Srbi, izgubićete", piše dnevnik Panorama sport na naslovnoj strani. Istovremeno, to je i jedina dnevna novina koja je na naslovnu stranu stavila najavu meča Skenderbeg - Partizan. Javnost u Albaniji zaokupljena je skandalom nastalim pošto je policija prošle noći zaplenila nekoliko tona droge u Vljori.

Albanska policija uputila je nekoliko stotina policajaca i specijalnu jedinicu u Elbasan, gde se igra meč Lige Evrope između Skenderbega i beogradskog Partizana, koju su vlasti u Tirani, ali i zvaničnici Uefe proglasili za meč visokog rizika.

Tokom prepodneva, desetak naoružanih policajaca bilo je raspoređeno oko hotela "Šeraton" u Tirani, gde je smeštena Partizanova ekspedicija, kao i oko stadiona lokalnog Dinama, odakle kreću autobusi sa navijačima Skenderbega.

Prvi, doduše poluprazni autobusi za Elbasan krenuli su rano ujutro, ali organizatori očekuju veći interes kako se bude približavao početak meča.

Utakmica Skenderbeg - Partizan počinje u 21.05 časova, uz prenos na RTS 1 i lajv striming na sajtu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво