Zvezda sa armijom navijača napada "tobdžije"

Novi fudbalski spektakl na najvećem srpskom stadionu - u meču trećeg kola Lige Evrope beogradska Crvena zvezda dočekuje londonski Arsenal. Meč počinje u 19 časova, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a i lajv striming na našem portalu.

18.25 – Izjave Milojevića i Vengera pred duel na stadionu "Rajko Mitić".

18.15 – Stadion "Rajko Mitić" polako se popunjava, upaljeni su i reflektori.

18.00 – Poznati su sastavi dva tima za večerašnji duel:

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Donald, Krstičić, Srnić, Kanga, Radonjić i Boaći;

Arsenal: Čeh, Holding, Elneni, Debuši, Nelson, Kokelan, Vilok, Mejtlend-Najls, Vilšer, Volkot i Žiru. 

17.45 – Velika gužva je u Beogradu pred meč Zvezde i Arsenala. Zbog toga je klub i apelovao na navijače da dođu ranije na stadion "Rajko Mitić", kako bi na vreme ušli i zauzeli svoje mesto.

17.30 – Uspeli smo da zavirimo u svlačionice dva tima pred veliki okršaj na stadionu "Rajko Mitić".

Duel beogradskih i londonskih crveno-beli, očekivano, izaziva veliku pažnju publike i javnosti, i biće odigran na, do poslednjeg mesta ispunjenom stadionu "Rajko Mitić".

Osim okršaja dve prvoplasirane ekipe iz grupe H, ovaj susret predstavlja i duel starih rivala, koji su se 1978. godine sastali u okviru nekadašnjeg Kupa Uefa. Taj dvomeč pripao je srpskom velikanu, nakon 1:0 u Beogradu i 1:1 na čuvenom "Hajberiju".

Od tada do danas se puno toga izdešavalo u oba kluba. Zvezda je nakon pokoravanja Evrope i sveta 1991. godine ušla u krizni period, sa tek po nekim bljeskom, dok je Arsenal od 1996. godine u rukama sadašnjeg menadžera Arsena Vengera, koji je za 21 godinu uspeo da stvori moćan, finansijski održiv klub, koji posle berićetnog početka milenijuma u poslednjih nekoliko sezona "kuburi" sa osvajanjem glavnih trofeja (tu pre svega mislimo na Premijer ligu i Ligu šampiona).

Francuski stručnjak, poput većine svojih kolega sa Ostrva, Ligu Evrope ne smatra toliko važnom kao Ligu šampiona, u kojoj je vodio tim 19 godina uzastopno. S toga, u mečevima drugog po snazi klupskog takmičenja on daje šansu rezervistima i mladim snagama, što ipak ne znači da je to slab sastav. Naprotiv.

Imena verovatnih startera večeras poput Čeha, Mertezakera, Debušija, Vilšera, Volkota i Žirua su i više nego dobar pokazatelj snage Arsenala.

"Znamo ko smo i pored kritika. Imali smo šest pobeda i jedan remi na poslednjih sedam utakmica... To je moderan fudbal i sve je to sastavni deo. Volim moje igrače, verujem u njih i verujem da mogu prikažu ono što se očekuje od njih", rekao je Venger novinarima u Beogradu. 

Njegov kolega koji sa Zvezdom ove godine "pravi čuda" Vladan Milojević poručuje da mu je drago što će njegov tim imati prilike da odmeri snage sa tako snažnim sastavom.

"Svima nam je bilo drago kada smo na izvlačenju dobili Arsenal i cela javnost u Srbiji i regionu je čekala ovako nešto. Ovakve utakmice su potrebne Zvezdi jer Zvezda sa svojom istorijom ne zaostaje za Arsenalom", rekao je Milojević i dodao:

"Očekujemo spektakl, dolazi nam jedna od najboljih svetskih ekipa, iz prvenstva koje je po meni najbolje u Evropi. Nikad ništa nismo obećavali. Daćemo sve od sebe i videćemo kakav će biti rezultat", kazao je Zvezdin strateg.

Spektakl na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 19.00, uz prenos na Prvom programu RTS-a i lajv strimng na našem sajtu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво