Povratak u Elbasan, više od fudbala

Albanska policija i tajne službe u punoj su pripravnosti pred još jedan meč najvišeg rizika, pošto se u četvrtak u Elbasanu sastaju Skenderbeg i beogradski Partizan. Policija ponavlja bezbednosni scenario uspostavljen pre dve godine za meč Albanija - Srbija.

Nekoliko automobila okićenih zastavama Skenderbega iz Korče prodefilovalo je centrom Tirane, podsećajući prolaznike da se za 24 časa igra meč najvišeg rizika, pošto u Elbasanu gostuje beogradski Partizan.

Albanska policija tvrdi da je spremna za ovaj događaj, najavljujući da je spremna akcija "Elbasan 2", odnosno da će u četvrtak ponoviti bezbednosne mere isprobane na meču između Albanije i Srbije, koji je pre dve godine, takođe, odigran na Elbasan areni.

"Mogući izgrednici su identifikovani i pratimo ih. Navijači neće moći da na stadion unesu obeležja koja vređaju protivnika po bilo kom osnovu. Suštinski, ponovićemo sve što smo pre dve godine uradili na utakmici Albanina - Srbija", rekao je za RTS jedan zvaničnik albanske policije.

Suštinski, od sutra pre podne policija će kontrolisati put dužine 45 kilometara koji od Tirane vodi ka Elbasanu, dok će više od 1.000 policajaca biti raspoređeno oko stadiona, čiji je kapacitet oko 12.500 mesta.

Jednako kao i pre dve godine, karte se prodaju samo uz lične dokumente, tako da će preprodaja ulaznica biti gotovo nemoguća, dok će potencijalnm izgrednicima biti onemogućen ulazak na Elbasan arenu.

Albanska policija navodi i da će još oko 1.000 policajaca biti spremno za slučaj da izbiju neredi, a iznad Elbasana će tokom dana patrolirati policijski helikopteri.

Specijalci će, takođe, biti raspoređeni u okolini stadiona. Još uvek je nejasno da le ći u Elbasan doći i kosovski policajci, koji su pre dve godine pratili navijače koji su u Elbasan došli iz Prištine.

Dan pred meč, u Tirani je gotovo nemoguće pronaći bilo kakav znak da se sutra igra utakmica najvišeg rizika, pre svega jer stanovnici ovog grada ogromnom većinom navijaju za lokalne rivale, Partizani i Dinamo, dok ih izazovi koji očekuju provincijski Skenderbeg iz Korče preterano ne interesuju.

Ipak, u okolini hotela u kojem su odseli fudbaleri Partizana primetne su pojačane policijske snage, ali ni izbliza u broju koji je, pre dve godine, čuvao reprezentativce Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи