Šest golova u Londonu, Čelsi i Roma podelili bodove u sjajnom meču

Fudbaleri Čelsija i Rome odigrali su odličan meč trećeg kola Lige šampiona u Londonu, koji je završen podelom bodova – 3:3. Domaćin poveo sa dva gola prednosti, Kolarov i Džeko okrenuli, da bi Azar postavio konačan rezultat. Rutinske pobede Bajerna, Barselone i PSŽ-a.

"Plavci" su poveli golom Davida Luiza u 11. minutu, da bi Eden Azar u 37. povisio na 2:0. Samo tri minuta kasnije srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov nakon odličnog solo prodora po levom boku i snažnog šuta sa oko 10 metara smanjio je zaostatak Rome.

Roma je u drugom poluvremenu pritiskala rivala, da bi u 64. minutu Edin Džeko sjajnim volej udarcem sa oko 10 metara nakon dubinske lopte Federika Facija doneo Rimljanima izjednačenje.

I posle izjednačenja, Roma je nastavila sa ofanzivnom igrom, a u 70. minutu Džeko je bio najviši u skoku posle prekida koji je izveo Kolarov i glavom sa oko pet metara savladao Tibu Kurtou.

Preokret nije mnogo uzdrmao fudbalere Čelsija, koji su u 75. minutu došli do izjednačenja preko Azara koji je iskoristio dodavanje Pedra sa desnog boka.

Ranije danas u prvom meču Grupe C Karabag i Atletiko Madrid igrali su nerešeno bez golova.

Čelsi je lider Grupe C sa sedam poena, dva manje ima Roma, dok je Atletiko treći sa dva, a Karabag je četvrti sa jednim.

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras sa 3:1 Olimpijakos, dok je Juventus posle preokreta pobedio Sporting sa 2:1 u utakmicama trećeg kola Grupe D Lige šampiona.

Barselona je lako nadigrala Olimpijakos, iako je od 42. minuta imala igrača manje na terenu. Oni su na svom stadionu po kišnom vremenu poveli autogolom Dimitriosa Nikolaua u 18. minutu.

Katalonci su imali potpunu kontrolu, a u 42. minutu ostali su s igračem manje na terenu, pošto je Đerar Pike dobio drugi žuti karton nakon što je rukom postigao gol koji je poništen.

Olimpijakos je u drugom delu meča u početku imao ravnotežu, ali je Barselona ponovo uspostavila kontrolu. Lionel Mesi je u 61. minutu povisio na 2:0 sjajnim šutem iz slobodnog udarca, da bi Luka Dinje u 64. rešio pitanje pobednika.

Grčki tim je u samoj završnici, odnosno u 90. minutu smanjio zaostatak preko Nikolaua.

Srpski fudbaler Uroš Đurđević je od 55. minutu nastupao za Olimpijakos, dok je Saša Zdjelar odigrao ceo meč, a Jagoš Vuković je presedeo na klupi.

Juventus je pred svojim navijačima pobedio Sporting posle preokreta. Portugalski tim poveo je u 12. minutu autogolom Aleksa Vidala, da bi Miralem Pjanić u 29. iz slobodnog udarca doneo izjednačenje "staroj dami".

Torinski tim do pobede je stigao u 84. minutu pogotkom Marija Mandžukića na asistenciju Daglasa Koste.

Barselona je lider Grupe D sa maksimalnim učinkom, Juventus je drugi sa šest, dok Sporting ima tri, a Olimpijakos je bez bodova na poslednjem, četvrtom mestu.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u gostima Benfiku sa 1:0, dok je Bazel takođe u gostima sa 2:0 bio bolji od CSKA iz Moskve u utakmicama trećeg kola Grupe A.

Junajted je lider Grupe A sa devet bodova, Bazel ima tri manje, dok je CSKA treći sa tri, a Benfika je poslednja bez bodova.

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su na gostovanju Anderleht sa 4:0, dok je Bajern Minhen na svom terenu sa 3:0 bio bolji od Seltika u utakmicama trećeg kola Grupe B Lige šampiona.

PSŽ je lider grupe sa devet bodova, Bajern je drugi sa šest, dok je Seltik treći sa tri, a Anderleht je poslednji, četvrti bez bodova.

Tok večerašnjih mečeva: 

22.35 - Kraj fenomenalnog meča na "Stamford Bridžu", Čelsi i Roma odigrali su nerešeno - 3:3. Ostali rezultati:

Benfika - Mančester Junajted 0:1
CSKA - Bazel 0:2
Anderleht - Pari Sen Žermen 0:4
Bajern - Seltik 3:0
Barselona - Olimpijakos 3:1
Juventus - Sporting 2:1  

22.19 - Još petnaest minuta do kraja mečeva, rezultati su sledeći:

Benfika - Mančester Junajted 0:1
CSKA - Bazel 0:1
Anderleht - Pari Sen Žermen 0:3
Bajern - Seltik 3:0
Čelsi - Roma 3:3
Barselona - Olimpijakos 3:0
Juventus - Sporting 1:1  

22.18 - GOOOOL, Azar pogađa na dodavanje Pedra za 3:3 u 75. minutu! Sjajajn meč u Londonu!

22.12 - GOOOOOL, ponovo pogađa Džeko za potpuni preokret nakon sjajnog centaršuta Kolarova - 2:3 za Rimljane! 

22.06 - GOOOOL, Džeko poravnava rezultat u Londonu - 2:2! Sjajan, efektan pogodak reprezentativca BiH na aistenciju Facija u 64. minutu. 

22.00 - U drugom poluvremenu za sada jedini gol postigao je Bajern, koji sada vodi sa 3:0 protiv seltika nakon gola Humelsa. 

21.47 - Nastavljeni su mečevi... 

21.32 - Na poluvremenu rezultati su sledeći:

Benfika - Mančester Junajted 0:0
CSKA - Bazel 0:1
Anderleht - Pari Sen Žermen 0:2
Bajern - Seltik 2:0
Čelsi - Roma 2:1
Barselona - Olimpijakos 1:0
Juventus - Sporting 1:1  

21.25 - GOOOOL, Kolarov smanjuje na 2:1! Odlično je prošao srpski reprezentativac, jedan dribling i onda vrlo precizan i jak udarac sa ivice kaznenog prostora za smanjenje zaostatka.

21.23 - GOOOL, Azar pogađa za prednost Čelsija od 2:0. Lepo je propao i aistirao Morata, pa Blegijancu nije bilo teško da sa pet-šest metara savlada Alisona.

21.15 - Na isteku pola sata igre, Juventus je izjednačio protiv Sportinga na 1:1 (Pjanić), Bajern - Seltik 2:0 (Miler i Kimik) i Barselona - Olimpijakos 1:0 (Nikolau autogol)

20.57 - GOOOOL, Česli vodi sa 1:0 od 11. minuta nakon sjajnog gola koji je sa 20-ak metara postigao David Luiz. Golova još ima jedinu u Briselu, gde PSŽ vodi protiv Anderlehta (strelac Mbape) i Torinu, gde je Aleks Sandro postigao autogol i tako doveo Sporting u prednost.

20.45 - Počeli su sledeći mečevi:

Benfika - Mančester Junajted
CSKA - Bazel
Anderleht - Pari Sen Žermen
Bajern - Seltik
Čelsi - Roma
Barselona - Olimpijakos
Juventus - Sporting 

20.15 - U prvom meču dana, Karabag i Atletiko Madrid odigrali su nerešeno bez golova - 0:0. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи