Dule Savić: Moj gol se pamti 40 godina, to nešto govori...

Legendarni centarfor Crvene zvezde Dušan Savić, koji je čuvenim golom u Londonu izbacio Arsenal iz UEFA kupa 1978. godine, smatra da sadašnji tim crveno-belih može da napravi iznenađenje u meču dva tima u Ligi Evrope.

Generaciji, sa Savićem, Vladimirom Petrovićem Pižonom, Cvetinom Blagojevićem i ostalima, danas je na stadionu Rajko Mitić upriličen koktel i sećanje na podvig ka putu finala Uefa kupa, ali i napravljen špalir od tima Vladana Milojevića.

"Prijatno sam se osećao danas, viđamo se i inače, ali još lepše je kada se nađemo sa ovakvim povodom. Srećan sam što mogu da vidim moćan Arsenal u Beogradu, a josa više što moj sin može da bude u istoj poziciji kao ja, iako je on defanzivac, a ja bio napadač", rekao je Savić novinarima na stadionu Zvezde.

Savić se prisetio sjajne akcije kompletnog tima Zvezde, Pižonove pete, centaršuta Blagojevića i njegovog gola iz voleja tri minuta pre kraja utakmice u Londonu.

"Nisam znao da će o tom golu toliko da se priča, a još manje da se pamti 40 godina. Verovatno će trajati još 40 godina. To je gol koji nije doneo trofej i čudno je koliko se pamti, verovatno to nešto govori".

Savić dodaje da Crvena zvezda nema razlog da se plaši Arsenala.

"Nije jednostavno deliti savete, Milojevićevi igrači samo bi trebalo da budu najbolji na terenu u tom trenutku, a uz Božju pomoć verujem da mogu da ostvare dobar rezultat. Ne treba razmišljati o rezultatu, nemam strah, pa neka bude kako-bude", zaključio je Savić.

Utakmica 3. kola H grupe Lige Evrope između Crvene zvezde i Arsenala igra se u četvrtak od 19 sati u Beogradu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво