Remi Brajtona i Evertona, bez pobednika i u Sautemptonu

Fudbaleri Brajtona i Evertona odigrali su nerešeno 1:1, u utakmici osmog kola Premijer lige. Takođe nerešeno, ali 2:2, bilo je na meču Sautempton – Njukasl.

Brajton je poveo u 82. minutu golom Entonija Nokara, a bod gostima doneo je Vejn Runi u 90. minutu iz jedanaesterca. To je bila prva utakmica Brajtona i Evertona još od 1983. godine.

U prvom poluvremenu ekipe nisu napravile ozbiljniju priliku, a prvu šansu imao je Everton, u 53. minutu kada je sa ivice šesnaesterca šutirao Mejson Holgejt, ali je golman domaćih dobro odbranio.

Posle toga, u 69. minutu, iz slobodnog udarca pokušao je Gilfi Sigurdson, ali je bio neprecizan. Everton je ponovo bio u šansi u 74. minutu preko Dominika Kalvera Levina, na dodavanje Vejna Runija, ali je šutnuo u golmana Brajtona Meta Rajana.

Posle toga domaći su preuzeli inicijativu, pokušavali su Nokar i Hose Iskerdo ali su ih u tome sprečili prvo defanzivac Evertona Majkl Kejn, a zatim i golman Džordan Pikford.

U 82. minutu Everton je poveo. Bruno je centrirao sa desne strane do Iskerda, čiji šut je ponovo blokirao Kejn, a lopta je došla do Nokara, koji je bez problema poslao u mrežu.

Everton je u 86. minutu mogao da udvostruči prednost, ali je Pikford odbranio šut Izija Brauna.

U 90. minutu Runi je postavio konačan rezultat, pošto je bio precizan iz penala. Prethodno, penal je dosudjen pošto je Bruno udario laktom Kalverta Levina.

U trećem minutu sudijske nadoknade istakao se golman domaćih Met Rajan, koji je u dva navrata odbranio šuteve Kevina Miralasa i Kalverta Levina.

Posle osam kola Brajton i Everton imaju po osam bodova na 14. odnosno 16. mestu na tabeli.

Fudbaleri Sautemptona i Njukasla igrali su nerešeno 2:2 u poslednjoj nedeljnoj utakmici.

Njukasl je na gosotvanju protiv Sautemptona dvaput imao prednost, ali je domaćin oba puta uspeo da se vrati i na kraju izbegne treći uzastopni poraz kod kuće.

Gosti su poveli golom Isaka Hejdena u 20. minutu, da bi Sautemtona izjednačio u 49. golom Manola Gabijadinija.

Njukasl je samo dva minuta kasnije ponovo došao do prednosti golom Ajoze Peresa, ali je Gabijadini u 75. minut svojim drugim golom, ovaj put iz jedanaesterca, doneo bod Sautemtonu.

Sautemton je sada deseti sa dvet bodova, dva manje od devetoplasiranog Njukasla.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво