Partizan savladao Radnik u Surdulici

Radnik – Partizan 0:2 (0:1). Šampioni Srbije, fudbaleri Partizana, savladali su Radnik u Surdulici u okviru 13. kola Superlige i sa nova tri boda zadržali korak za trenutnim liderom Crvenom zvezdom. Naravno, sve je to nekako u zapećku, pošto crno-bele u četvrtak očekuje teško gostovanje Skenderbegu u Albaniji u okviru trećeg kola Lige Evrope, koje ima potencijal da direktno doredi tok sezone za ekipu iz Humske.

Partizan je savladao Radnik iz Surdulice – i to je jedino što će se pamtiti sa ovog meča duže od nekoliko časova. Naprosto, kombinacija užasnog terena (zapravo opasnog terena, jer onakva podloga više nego išta doprinosi povredama fudbalera ili makar stvaranju preduslova da se one dogode u budućnosti), domaćina koji je pogrešno kanalisao veliku motivisanost i angažovanost zamenio grubošću, kao i Partizana koji je igrao na auto-pilotu, svestan da ga za par dana u Albaniji čeka verovatno i meč sezone, nije mogla da donese nekakvu kvalitetnu predstavu.

Dva jedanaesterca, po jedan u oba poluvremena i oba relativno očigledna u svojoj opravdanosti, donela su crno-belima bodove koji verovatno najveći značaj imaju u miru koji garantuju u pripremi meča sa albanskim prvakom Skenderbegom, koji se igra u četvrtak u Elbasanu.

Ekipa Miroslava Đukića je na teren izašla u sastavu koji bi, uz možda jednu do dve izmene, mogao da počne i duel sa Skenderbegom. Na teren se posle povrede vratio i Zoran Tošić, koji je uz Marka Jevtovića označen kao ključni igrač koji je nedostajao srpskog osvajaču duple krune u prethodnim mečevima, posebno onom sa kijevskim Dinamom.

Crno-beli su igrali u bazičnom 4-2-3-1 sistemu, u kome je mladi reprezentativac Danilo Pantić igrao iza Tavambe, a između Đuričkovića i Sume.

Golove za Partizan na jugu Srbije postigli su Sejduba Suma i pomenuti Zoran Tošić. Ekipa Sime Krunića, isključenog u prvom poluvremenu posle nedoličnih komentara nakon jednog oštrog prekršaja domaćeg fudbalera nad Jevtovićem, imala je nekoliko napada koji bi ih dovodili u napadačku, završu trećinu terena, ali je retko kada uspevala da ih adekvatno ili, naposletku, ikako završi.

Na samom startu drugog dela ekiki Radnika je poništen pogodak posle faula nad Vladimirom Stojkovićem, koji je, takođe, bio relativno očigledan.

U narednom kolu u Humsku stiže ekipa Bačke iz Bačke Palanke, ali verovatno niko u crno-belom svetu ne razmišlja sada o tome. Upravo je Bačka bila bolja od čačanskog Borca na svom terenu (1:0).

U poslednjem meču dana, Mladost je u Lučanima sa 2:1 bila bolja od Napretka iz Kruševca.

Tok utakmice: 

16.54 - Kraj meča. Partizan je savladao Radnik sa 2:0.

16.53. Kraj utakmice. Bačka je na svom terenu savladala Borac sa 1:0 (0:0).

16.51 - GOOOL! Partizan vodi sa 2:0 protiv Radnika. Strelac iz jedanaesterca bio je Tošić u 90. minutu.

16.50 - Penal za Partizan. U kaznenom prostoru oboren je Ožegović.

16.07 - Počelo je drugo poluvreme.

15.50 - Poluvreme. Radnik - Partizan 0:1.

15.48 - Poluvreme. Bačka - Borac 0:0.

15.20 - GOOOL! Partizan vodi sa 1:0 protiv Radnika. Siguran sa bele tačke bio je Suma u 18. minutu. 

15.19 - Penal za Partizan. U kaznenom prostoru oboren je Tavamba.

15.02 - Počeo je meč u Surdulici.

14.55 - Sastavi timova:

Radnik: Čančarević, Tanasin, Ivanović, Gojković, Mladenović, Pantelić, Mićić, Keremeh, Pejčić, Radović, Purović

Partizan: Stojković, Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić, Đuričković, Jevtović, Everton, Pantić, Tavamba, Suma

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво