Muslin za RTS: Igrači su pokazali da su pobednici

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin za RTS govorio o nedavno završneim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, koliko je teško bilo doći do njega, ali i šta nas očekuje u narednih osam meseci do najveće smotre svetskog fudbala.

Fudbaleri Srbije u suzama su dočekali kraj utakmice sa Gruzijom i plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji.

"Posle Austrije, gde smo izgubili prvu meč-loptu, bilo je vrlo važno da se kvalifikujemo. Cele te kvalifikacije, godinu i po dana rada, sve se svelo na tu jednu utakmicu, koju treba da dobijemo. Dobili smo je i emocije su proradile kod njih. Naravno, uz predivan ambijent i veliku podršku naših navijača. Kada se pevala himna, bilo je jako dirljivo. To su bile dve najlepše himne, u Austriju pred 40.000 uglavnom naših navijača, i ovde na stadionu 'Rajko Mitić'", kaže Muslin.

Muslin je zaveo red, rad i disciplinu i to je bilo odlučujuće u ovim kvalifikacijama.

"To je projekat koji smo svi zajedno pravili, od vrha Federacije i Saveza, preko mojih pomoćnika, mene i igrača, naravno, koji su najzaslužniji. Nije to bila nikakva disciplina, to je fama, kada smo počeli da radimo dogovorili smo se, znali smo šta nas čeka... Oni su ispoštovali taj dogovor, pokazali su da su pobednici, iako je malo ko verovao. Mi smo verovali, da nisam verovao ne bih se ni prihvatio ovog posla. I na kraju smo uspeli", zadovoljan je selektor.

Koliko su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo teške pokazuje da su su selekcije Holandije, kao i prvaka Južne Amerike Čilea ostale bez Mundijala, da su Francuska i Portugalija praktično u poslednjem kolu obezbedile plasman, a da Italijani i Hrvati moraju da igraju baraž.

"Samo mi koji smo to uradili, iekipe koje prave rezultate i rekorde, znaju koliko je teško to ostvariti. Govorim za nas, ali i za sve ekipe odbojkaše, košarkaše, Novaka Đokovića... Koliko je to odricanja i rada, to izgleda lako kada se postigne rezultat", rekao je Muslin.

Da bi se rezultat ostvario i na samom Svetskom prvenstvu, potrebno je još mnogo rada u narednih osam meseci.

"Mi smo na startu kvalifikacija, u prvih 15 dana u pripremnim utakmicama, odlučili da promenimo sistem igre, s obzirom na kvalitet i tip igrača koje imam. Na kraju se to ispostavilo dobro, međutim, za to treba dosta vremena. Da bi poboljšali našu igru, moramo više da se viđamo, više da igramo, da više treniramo zajedno, ali to je nemoguće. Imamo nekoliko datuma, u novembru dve prijateljske utakmice, kao i u martu. Naravno, isprobaćemo i nekoliko igrača iz mlade reprezentacije", završio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво