Muslin i reprezentativci: Nismo briljirali, ali smo zaslužili, hvala vam!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin i reprezentativci Matić, Maksimović, Prijović i Tadić u intervjuu za RTS složni su da nisu pružali najbolji meč, ali da su zasluženo izborili plasman na SP u Rusiji 2018. godine.

Selektor Muslin rekao je da je poslednji korak bio najteži, ali da je ovaj uspeh zaslužen.

"Već godinu i po dana radimo zajedno, mislim da smo ovo zaslužili, ispostavilo se da je poslednji korak najteži, hvala igračima i navijačima na podršci i svima koji su pomogli ovom projektu", izjavio je Slavoljub Muslin nakon meča.

"Posle toliko vremena idemo na SP, a ja da nisam verovao u to ne bih ni uzimao ulogu selektora reprezentacije. Ovo je pre svega uspeh igrača i ja im se na tome zahvaljujem i čestitam", dodao je selektor Muslin. 

Fudbaler Junajteda Nemanja Matić izjavio je da iako reprezentacija nije pokazala kako se najbolje igra fudbal, ali da jeste kako se za nju bori. 

"Imali smo veliki pritisak pred ovaj meč, pokušali smo da igramo strpljivo koliko je to moguće u ovakvom meču, pokušali smo da ne primimo neki nepotreban pogadak i mislim da to nismo dozvolili. Najsrećniji sam u ovom trenutku, hvala ovim ljudima na podršci, mislim da smo pokazali kako se bori za Srbiju, a ne kako se igra fudbal, jer nismo ga igrali najlepše ali smo pokazali kako se daje srce za reprezentaciju", izjavio je Matić za RTS. 

Matić je prvi napustio svlačionicu nakon poluvremena i izašao na teren.

"Pričali smo nekoliko minuta, sve nam je bilo jasno, prvi sam izašao jer sam želeo što pre da počne drugo poluvreme i završimo meč kako dolikuje. Posle duže vremena smo se plasirali na veliko prvenstvo, raduje me što ćemo moći da predstavljamo Srbiju na Mundijalu, gde ćemo dati sve od sebe", dodao je Matić.

Defanzivac Nikola Maksimović rekao je da je reprezentacija uspela da od autsajdera dobije status lidera koji je opravdan do kraja kvalifikacija.

"Svi smo presrećni zbog rezultata, za ovo smo se borili, znali smo da samo kao tim koji ostavi srce na terenu možemo da pobedimo i plasiramo se. Nije bilo lako jer se stvorila atmosfera da je ovo već dobijena utakmica, a tad je najteže. Mislim da je ovo zasluženo bez obzira što je rezultat bio samo 1:0, ali tokom celih kvalifikacija smo maltene bili prvi na tabeli i to smo zadržali do poslednjeg meča, pobedili ga i otišli u Rusiju", izjavio je Maksimović

"Ova grupa nema izrazitih favorita, nema Nemačke i Španije koji su osvojili po 27 bodova i mnogo ranije osigurali prolaz. Ova grupa ima četiri ekipe koje su se borile za prvo mesto, Vels, Irska, Austrija i mi, koji smo bili među njima autsajderi, verovali smo od prvog dana u prolaz i to ostvarili", dodao je Maksimović.

Strelac jedinog gola Aleksadar Prijović složio se da mu je ovo jedan od najvećih pogodaka u karijeri.

"Može se reći da je ovo najznačajniji gol u karijeri, sanjao sam kao dete da dajem gol na itnoj utakmici za reprezentaciju. Mnogo sam srećan jer smo zaslužili da pobedimo i da obradujemo naciju", izjavio je Prijović.

"Kada sam dao gol zahvalio sam se Bogu, za sve ove godine što sam morao da čekam, uživao sam u trenutku, nisam disao i mislio samo o tome kako smo u Rusiji na SP", dodao je strelac Prijović.

Dušan Tadić rekao je kako još uvek nije svestan uspeha.

"Ne mogu da opišem ovaj osećaj, toliko emocija je prisutno, toliko smo se odricali i borili, igrači, publika, savez. Drago mi je što smo ovo podarili narodu i što smo na SP", rekao je Tadić.

"Nismo briljilari, opteretila nas je važnost meča, najbitnije da smo se plasirali, imamo vremena da analiziramo igru, šta je bilo dobro a šta ne, drago mi je zbog publike", dodao je on. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи