Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo!

Fudbaleri Srbije pobedili su selekciju Gruzije sa 1:0 u poslednjem meču kvalifikacija Grupe D, čime su se direktno plasirali na Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. Čestitke reprezentativcima Srbije uputili predsednik Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Pobedu i plasman na Mundijal kao prvoplasirana ekipa Grupe D, Srbija je izborila golom Aleksandra Prijovića u 74. minutu meča.

Prijoviću je to bio prvi gol u dresu reprezentacije Srbije, a postigao ga je 13 minuta pošto je ušao u igru umesto Adema Ljajića.

Nije blistavo izgledala igra Srbije ni na ovom meču, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je govor u pauzi, kao i huk sa tribina naveo izabranike Slavoljuba Muslina da u drugom zaigraju "svoju" igru, potpuno potisnu Gruzijce na njihovu polovinu i postignu pogodak vredan odlaska na Mundijal. 

Do kraja utakmice Srbija je sačuvala svoj gol i pred više od 40 hiljada navijača na stadionu "Rajko Mitić" proslavila pobedu i plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Posle utakmice je priređen veliki vatromet iznad južne tribine stadiona "Rajko Mitić".

Nakon deset odigranih kola, reprezentacija Srbije je zabeležila šest pobeda, uz samo jedan poraz i tri remija i sa 21 osvojenim bodom i prvim mestom u grupi, ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo.

Irska je na gostovanju pobedila Vels sa 1:0, golom Džejmsa Meklina u 57. minutu, što ih je dovelo do plasmana u baraž za plasman na Mundijal.

Četvrtoplasirana Austrija je na gostovanju sa 1:0 golom Luisa Šauba pobedila poslednjeplasiranu Moldaviju.

Tok meča:

22.35 - Kraj meča, Srbija je savladala Gruziju sa 1:0 i direktno se plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji!

22.31 – Poslednja izmena na meču, Tadić napušta teren u 89. minutu, umesto njega u igri je Filip Kostić. 

22.19 – Druga izmena Slavoljuba Muslina je Luka Milivojević koji menja Aleksandra Mitrovića u 77. minutu.

22.16 – GOOOOOOOOOL! Prijović u 74. minutu dovodi reprezentaciju Srbije u prednost od 1:0! 

Ivanović je probio po desnoj strani, lopta je stigla do Mitrovića, koji je centrirao po zemlji do Prijovića, koji uklizavanjem ubacuje loptu u mrežu, za veliko slavlje na tribinama.

22.12 – Srbija je najbliža golu bila u 68. minutu. Nakon kornera lopta je došla do Matića koji je sa 11 metara šutirao pored golmana Gruzije, ali je jedan defanzivac izbacio loptu sa gol linije.

22.09 – Novi šut ka golu Gruzije, Ivanović je nakon kornera nadskočio protivnika, ali šutirao pored gola. 

22.03 – Prva izmena u redovima Srbije, od 61. minuta na terenu je Prijović, a van njega ide Ljajić.

22.00 – Irska u Kardifu vodi od 57. minuta sa 1:0, strelac je Meklin.

21.57 – Veliki pritisak reprezentacije Srbije, nakon centaršuta Tadića, Mitrović je na drugoj stativi šutirao glavom, ali je odlično refleksno odbranio golman Makaridze.

21.50 – Prvi pokušaj u drugom poluvremenu imala je reprezentacija Srbije, Gudelj je šutirao jednu loptu koja se odbila do njega nakon centaršuta, ali je to uradio preko gola. 

21.48 – Počelo je drugo poluvreme na oba meča.

21.32 – Nakon prvog poluvremena na mečevima Srbija – Gruzija i Vels – Irska rezultat je 0:0. Ovim rezultatima Srbija ostaje na prvom mestu Grupe D.

21.24 – Najveća prilika na meču za Srbiju u 39. minutu, nakon razmenjenih pasova Ljajića i Tadića, fudbaler Sautemptona je šutirao sa leve strane, ali je odlično reagovao golman Gruzije.

21.02 – Prvu priliku na meču stvaraju Gruzijci u 18. minutu. Gvilja van šesnaesterca upućuje šut u okvir gola, koji Stojković brani.

20.45 – Počeo je meč u Beogradu.

20.30 – Stadion "Rajko Mitić" se sve više popunjava, očekuje se poseta veća od 35.000 navijača. Evo atmosfere i "zagrevanja" navijača pred meč.

20.01 – Atmosfera u Beogradu u znaku podrške "orlovima". Palata "Albanija" u bojama srpske zastave.

20.00 – Poznati su sastavi obe ekipe:

Srbija: Stojković, Ivanović, Maksimović, D. Tošić, Rukavina, Matić, Gudelj, Kolarov, Tadić, Ljajić, Mitrović.

Gruzija: Makaridze, Kakabadze, Kašija, Kočolava, Navalovski, Gvilija, Kankava, Aburjanija, Kazaišvili, Jigauri, Kvilitaija.

19.50 – Stadion "Rajko Mitić" pred ulazak navijača.

 

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво