Nemci konkurišu za Evro 2024 sa logom srpskog dizajnera

Igor Petrović iz Srbije pobedio je na konkursu koji je Nemačka fubalska asocijacija organizovala da bi izabrala logo za kandidaturu za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Nemačka fudbalska asocijacija objavila je na sajtu da je na konkurs stiglo 2.076 prijava od 990 dizajnera iz 82 zemlje.

Nakon razmotrenih prijava izbor je sužen i organizovano je glasanje na internetu. Dizajn Igora Petrovića ubedljivo je pobedio osvojivši 44 odsto glasova.

Logo sadrži crnu, crvenu i zlatnu boju, kao i broj 24 i on će biti deo kandidature koja će biti prosleđena Uefi.

Rok za podnošenje kandidatura za organizaciju Evropskog prvenstva je 27. april 2018. godine a odluka bi trebalo da bude doneta u septembru.

Predsednik nemačke fudbalske asocijacije Rajnhard Grindel poručio je da Nemci žele da iskoriste logo u procesu apliciranja.

"Činjenica da je skoro 1.000 dizajnera iz celog sveta učestvovalo u konkursu pokazuje koliko je interesovanje za našu kandidaturu. Zahvaljujući onlajn glasanju, navijači su bili deo naše aplikacije od samog početka. Pobednički logo je njihov logo", rekao je Grindel. 

Osim Nemačke, interesovanje za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine pokazala je i Turska. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво