Napadačka moć Belgije utišala Grbavicu, BiH baš daleko od Mundijala

Roberto Martines je trener koji je poznat po dve stvari - njegovi timovi su fenomenalni u dve napadačke faze, gotovo očajni u dve defanzivne faze. Njegova Belgija, tim koji je prvi u Evropi izborio plasman na Mundijal, to je demonstrirao i na Grbavici, gde je sa 4:3 savladao domaću Bosnu i Hercegovinu.

Belgija je postigla 39 golova na devet kvalifikacionih mečeva, igrajući u veoma interesantnoj, ali i riskantnoj, 3-2-4-1 formaciji, koja često, zbog kretnji Kevina De Brujnea, u fazi ofanzivne organizacije često izgleda kao 3-1-4-2, pa čak i 3-1-5-1. Na Grbavici, čiji teren je bio u užasnom stanju (mogli bismo, čak, da kažemo da je bio neobično grbav), „crveni đavoli" su demonstrirali svu napadačku moć generacije koju već dugo nazivaju „zlatnom".

Na drugoj strani, Bosna i Hercegovina nije uspela da se nametne na ovom susretu, osim u samom finišu kada je u dva navrata (pri rezultatu 2:3 i 3:4) jurila izjednačenje.

Gosti su poveli pogotkom Munijea, ali je BiH stigao do preokreta golovima Višće i Medunjanina. Međutim, kombinacijom golova Batšuaija i Vertongena, Belgija je stigla do nove prednosti na pola sata do kraja susreta.

Dujmić je, nakon kornera, postigao gol velike nade za Bosnu i Hercegovinu, ali je doslovce minut kasnije Karasko, veoma inteligentnim udarcem, obezbedio novi, osmi trijumf svom timu u kvalifikacionom ciklusu.

Belgija je ubedljivo prva u Grupi H sa 25 bodova. BiH ima 14 bodova i meč više od Grčke, koja ima 13 bodova, ali taj saldo može kasnije danas da poveća u meču sa Kiprom.

U ostalim mečevima koji su počeli u 18 časova, Švedska je postigla osam golova protiv Luksemburga i tako je odmakla Holandiji i Bugarskoj, koje se nalaze na treće, odnosno četvrtom mestu u Grupi A. Prva je Francuska, koja ima bodi više (17) od Švedske.

Farska Ostrva i Letonija odigrali su meč bez golova, dok je Estonija postigla šest golova na gostovanju Gibraltaru.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво