Poraz Srbije u Beču, put u Rusiju vodi preko Gruzije

Austrija – Srbija 3:2 (1:1). Fudbalska reprezentacija Srbije propustila je prvu meč-loptu za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u Beču poražena od Austrije. Milivojević doneo prednost Srbiji, preokrenuli Burgštaler i Arnautović. Matić doneo novu nadu "orlovima", Arnautović postavio konačan rezultat u 90. minutu. Srbija u poslednjem kolu Grupe D dočekuje Gruziju, dok Vels igra protiv Irske.

Imala je Srbija priliku da se pobedom u Beču plasira na Svetsko prvenstvo, kolo pre kraja kvalifikacija, ali umesto već viđene pobede "orlovi" su doživeli otrežnjenje.

Austrija je na "Ernst Hapel" stadionu u Beču zabeležila pobedu od 3:2 i zakomplikovala situaciju u Grupi D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

Pre poslednjeg kola Srbija je i dalje prva na tabeli sa 18 bodova, Vels ima bod manje, Irska je sakupila 16. "Orlovi" su i dalje u najboljoj situaciji, jer u poslednjem kolu dočekuju Gruziju, dok će Vels na svom terenu dočekati Irsku.

A utakmica je dobro počela za izabranike Slavoljuba Muslina. Milivojević je u 11. minutu obradovao veliki broj srpskih navijača u Beču.

Ipak, Austrija, koja je na ovom meču igrala znatno oslabljena i bez šansi za plasman u baraž za Mundijal, dolazi do izjednačenja golom Burgštalera u 25. minutu.

Vladimir Stojković bio je najbolji pojedinac u srpskom timu tokom većeg dela susreta, a najbolju priliku za Srbiju propustio je Branislav Ivanović u finišu prvog dela, kada je pogodio prečku austrijskog tima.

Bolju igru u većem delu utakmice Austrija je krunisala u 76. minutu, kada je Marko Arnautović doneo preokret domaćem timu. Kao da je tek tada Srbija zaigrala ofanzivnije, krenula napadački ka golu Austrije, što je donelo rezultat u 83. minutu, kada je Matić doneo izjednačenje 2:2

Kada smo pomislili da Srbija ipak u finišu susreta može do pobede koja vodi u Rusiju, Arnautović je postigao još jedan pogodak, te su "orlovi" zabeležili prvi poraz u kvalifikacijama.

Irska je na svom terenu sa 2:0 savladala Moldaviju, dok je Vels u Tbilisiju bio bolji od Gruzije sa 1:0.

Do kraja kvalifikacija ostalo je još 90 minuta. Poraz u Beču nije znatno promenio planove srpke reprezentacije, koja će morati da smogne snage da pred svojim navijačima savlada Gruziju i ostvari san sanjan osam godina i svetskog šampionata u Južnoj Africi.

Ovako je protekao meč u Beču: 

22.34 – Kraj meča.

22.29 – GOL! Austrija u 90. minutu vodi sa 3:2, ponovo je strelac Arnautović.

22.27 – Nova izmena u timu Srbije, umesto Gaćinovića u igri je Aleksandar Prijović. 

22.24 – GOOOL!!! Nemanja Matić donosi izjednačenje Srbiji u 83. minutu, posle kornera koji je izveo Tadić.

22.23 – Dobar napad srpskog tima, pokušava Mitrović, golman brani. 

22.17 – GOL! Arnautović u 76. minutu donosi prednost Austriji od 2:1.

Dobru igru u drugom poluvremenu, Austrijanci su krunisali pogotkom. Još jedna slaba reakcija odbrane Srbije i Arnautović donosi preokret Austriji. 

22.09 – Prva izmena u timu Srbije, umesto Rukavine u igri je Adem Ljajić. 

21.58 – Period nešto sporije igre prekidaju Austrijanci. Arnautović je u šansi, ali je Stojković po ko zna koji put odlično postavljen. 

21.46 – Nastavljen je meč. 

21.31 – Poluvreme, Austrija – Srbija 1:1. 

21.27 – Još jedan lep napad Srbije, ali udarac Tadića završava u rukama golmana Lindnera. 

21.19 – Velika prilika za Srbiju u 34. minutu. Kolarov je izveo slobodan udarac, Ivanović šutirao glavom, ali je lopta završila na prečki austrijskog gola.

21.10 – GOL! Austrija u 25. minutu stiže do izjednačenja, strelac je Burgštaler.

Danso je poslao jednu dubinsku loptu, Burgštaler izbegao lošu ofsajd zamku srpskog tima i lako izašao na kraj sa Stojkovićem u situaciji "jedan na jedan". 

20.59 – Austrija ima novu priliku za gol, Danso šutira pored gola iz izgledne situacije. 

20.56 – GOOOL!!! Srbija vodi od 11. minuta, golom Luke Milivojevića!

Prvi ozbiljniji napad srpskog tima rezultirao je pogotkom. Brz kontranapad Srbije završava igrač Kristal palasa udarcem sa dvadesetak metara.

20.54 – Nova šansa za Austriju. Sada Arnautović pokušava glavom, ali lopta odlazi tik pored Stojkovićevog gola. 

20.52 – Prvu priliku na meču propušta Austrija – Kajnc je bio u dobroj prilici, ali Stojković odlično interveniše.

20.45 – Počeo je meč u Beču. 

20.43 – Intonitrane su himne dve države.

20.40 – Igrači Austrije i Srbije, predvođeni češkim sudijom, izlaze na teren "Ernst Hapel" stadiona. 

20.35 – Na stadionu u Beču je i menadžer Mančester junajteda Žoze Morinjo. Da li je došao da gleda "svog" Nemanju matića ili nekog drugog, ostaje pitanje...

20.30 – Utakmica se igra na stadionu "Ernst Hapel" u Beču, a glavni sudija je Pavel Kralovec iz Češke. 

20.00 – Poznati su i sastavi za večerašnji meč:

Austrija: Lindner, Bauer, Dragović, Danso, Veber, Kajnc, Baumgartlinger, Ilsanker, Arnautović, Grilič, Burgštaler;

Srbija: Stojković, Nastasić, Ivanović, S. Mitrović, Kolarov, Rukavina, Matić, Milivojević, Tadić, Gaćinović i A. Mitrović.

Број коментара 65

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво