Читај ми!

Navijači u Beču: Ključna utakmica, podrška bez klupskih obeležja

Srpski navijači iz Austrije pozvali su da tribine stadiona u Beču budu ispunjene srpskim obeležjima, a ne klupskim, porukom da velikom podrškom pomognu ekipi Slavoljuba Muslina da izbori plasman na Svetsko prvenstvo. Utakmica kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine između selekcija Austrije i Srbije igra se večeras od 20.45, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu.

17.30 – Nekoliko hiljada navijača fudbalske reprezentacije Srbije okupilo se na bečkom trgu Švedenplac, odakle će se uputiti ka stadionu "Ernst Hapel", gde se večeras igra utakmica protiv Austrije.

Na trgu su prisutne i pojačane policijske patrole, koje će ih i ispratiti do stadiona.

Navijači su bili zamoljeni da se na okupljanju pojave bez klupskih obeležja, odnosno samo u nacionalnim. 

"Pomaže Bog, Srbi. U Beču se sprema spektakl. Plasman na SP se ovde može osigurati. Na korak smo od šampionata! Potrebno je pobediti Austriju! Tu se i TI pitaš! TI imaš ključnu ulogu na ovoj utakmici. Od tebe tražimo da glasne žice ostaviš na tribini kao što naši 'orlovi' ostavljaju srce na terenu! Tražimo da uredno pratiš navijanje! Molim te da ne oblačiš klupska obeležja nego isključivo obeležja Srbije", navodi se u proglasu koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Dalje se dodaje: "I ako Bog da, u Beču će se slaviti plasman na SP. Ovo je Beč, ovo je Srbija."

Na stadionu "Ernst Hapel" očekuje se oko 20.000 srpskih navijača iz Srbije, Austrije, ali i okolnih evropskih zemalja. Austrijske vlasti večerašnju utakmicu uvrstile su u susret visokog rizika.

Više stotina policajaca brinuće o redu i miru na stadionu "Ernst Hapel" i oko njega.

Predstavnici Fudbalskog saveza Austrije i policije ističu da će večerašnja utakmica biti za srpski tim kao da igra na domaćem terenu, jer se očekuje da će je podržavati više od 20.000 navijača srpskog porekla.

Policija ukazuje da, pošto veliki broj Srba u Austriji ima austrijski pasoš, nije bilo moguće razdvojiti sve navijače dva tima, pa će se posebna pažnja posvetiti bezbednosti na stadionu.

Veliki broj Srba koji imaju austrijsko državljanstvo, nakon što su sve karte za srpske sektore brzo "planule", naći će se u austrijskom sektoru.

Najavljeno je, pošto se radi o susretu visokog rizika, da će bezbednosne snage pojačati pretres navijača prilikom ulaska na stadion.

Policija je u pripravnosti u više delova grada, posebno u 16. okrugu, to jest ulici Otakringerštrase, gde se nalazi mnogo ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

U toj ulici je u prošlosti često slavljene pobede srpske, turske ili hrvatske reprezentacije, a ponekad je dolazilo i do blažih okršaja pripadnika tih naroda.

Utakmica kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. između selekcija Austrije i Srbije igra se u petak od 20.45, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво