Pike: Neću napustiti reprezentaciju, tako bi pobedili oni koji zvižde

Španski fudbalski reprezentativac Đerar Pike rekao je da, bez obzira na zvižduke zbog podrške nezavisnosti Katalonije, neće napustiti državni tim, jer bi u tom slučaju ti "navijači" pobedili. O odnosu sa Serhiom Ramosom izneto je mnogo laži, sve je u redu, naglasio je Pike.

"Razmišljao sam da se povučem iz reprezentacije, ali to bi onda značilo da su ljudi koji su zviždali u stvari pobedili. U svemu tome više nije bitno moje mišljenje, nego da političari rade svoj posao, da se sve reši dijalogom i da se više ne ponavljaju scene nasilja", rekao je Pike na konferenciji za medije selekcije Španije uoči meča protiv Albanije u kvalifikacijama za Mundijal.

Nakon nekoliko kontroverznih dana u karijeri, Đerar Pike je izjavio da namerava da nastavi da igra za Španiju. Tvrdi da neko ko podržava nezavisnost Katalonije i dalje može da predstavlja Španiju.

Iako je odbio da kaže kako je glasao, insistirao je na tome da svako bude dobrodošao u špansku reprezentacuju, bez obzira na to da li je i kako glasao.

"To je pitanje od milion dolara, ali neću odgovoriti na njega", rekao je Pike novinarima na konferenciji za štampu. "Neću reći da li sam za nezavisnost."

Ja sam globalna figura, igram fudbal i moja deca su Kolumbijci, Libanci, Katalonci, dodao je on.

"Ne kažem da je to slučaj sa mnom, ali neko ko je za nezavisnost mogao bi, ako želi, da igra za Španiju, zato što nema katalonske reprezentacije", rekao je Pike.

On je naglasio da je još odlučniji u nameri da i dalje nastupa za reprezentaciju, jer neće dozvoliti da pobede oni koji su mu zviždali.

"Odlaskom bih pokazao da su oni koji su zviždali u pravu, bili bi srećni, ali ne mislim da predstavljaju većinu u Španiji. Neću im dozvoliti taj luksuz", nastavio je on.

"Čak razmišljam o tome da ostanem sa timom nakon Svetskog prvenstva. Ne želim da bežim na zadnja vrata, jer su ovaj tim i cela Federacija moja porodica i želeo bih da nastavim da igram za njih", dodao je Pike.

"Prvi dan je bio veoma težak za mene jer niko ne voli da ima navijače protiv sebe i niko ne voli da ga vređaju", dodao je on.

"Ne može biti sumnje u moju posvećenost reprezentaciji. Ovde sam već 15 godina, državni tim smatram porodicom i veoma sam ponosan što sam u španskoj reprezentaciji, tako da me boli kada se sumnja u moju posvećenost. Ono što bih voleo da uradim jeste da se sastanem sa onima koji su mi zviždali na stadionu i da ih odvedem na večeru. Sedeo bih sa njima i oni više ne bi zviždali. Poruke na društvenim mrežama ponekad mogu delovati veoma hladno, to je mesto gde se reči tumače na različite načine", rekao je Pike. Na kraju, on je zatražio da ljudi, čak i ako se ne slažu s njim, pokušaju da ga razumeju.

Pike se nasmejao na pitanje da li bi poslednji incident mogao da narušiti njegovu saradnju na terenu sa Serhiom Ramosom.

"Mislim da mnogi u Španiji, na osnovu ovoga što kažem, pošto znaju odakle dolazim, mogu da pretpostave kako se osećam i šta pokušavam da izrazim", dodao je on.

"O našem odnosu je izneto mnogo laži, to sam ponovio mnogo puta. Čak ćemo biti partneri u poslovanju", rekao je Pike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво