Pike u suzama: Ako žele, napustiću reprezentaciju

Fudbaler Barselone Đerar Pike, jedan od najvećih zagovornika nezavisnosti Katalonije među sportistima, izjavio je da je ponosan na svoj narod i poručio da je, ukoliko Savez to bude tražio, spreman da se povuče iz reprezentacije Španije.

"Ja sam Katalonac i veoma sam ponosan zbog toga. Ponosan sam i na narod Katalonije, nismo mi 'loši momci' u svemu što se dešava oko referenduma. Mi samo hoćemo da glasamo, pod Frankovim režimom nije bilo glasanja i to pravo moramo da branimo. Nisam verovao šta radi policija, mislio sam da će na miran način pokušati da spreče glasanje. Ta njihova reakcija samo je pogoršala stvari", izjavio je Pike, koji je i sam izašao na glasanje i podelio fotografiju sa biračkog mesta na društvenim mrežama.

Standardni španski reprezentativac dodao je da je, ukoliko to Savez bude tražio, spreman i da napusti državni tim.

"Igranje za reprezentaciju nije takmičenje u patriotizmu, već da odigraš najbolje što možeš. Znam da u celoj Španiji postoji veliki broj ljudi koji se ne slažu sa ovim što se desilo i koji veruju u demokratiju", rekao je Pike, uz konstataciju da je utakmica protiv Las Palmasa, koja je po naredbi iz Madrida odigrana pred praznim tribinama, njegovo najteže iskustvo u karijeri.

Pike je rođen u Barseloni, posle pozajmica u Mančester Junajtedu i Saragosi, već punih deset godina je standardan član tima, kao i reprezentacije Španije, za koju je odigrao 91 utakmicu, postigao pet golova i osvojio titule prvaka Evrope i sveta.

broj komentara 10 pošalji komentar
(utorak, 03. okt 2017, 10:53)
Свака вашка,обашка! [neregistrovani]

Шпанци као и Срби;

нико неће с њима!

(utorak, 03. okt 2017, 08:11)
anonymous [neregistrovani]

Ljigavo

Čudan smo mi narod. Navijate za otcepljenje Katalonije a KiM nam je oteta. Jako nepošteno Srbi. Imate li principe?

(utorak, 03. okt 2017, 01:36)
anonymous [neregistrovani]

Хе хе

Друже, у 19. вијеку пола данашње Србије није било у саставу Србије.

(ponedeljak, 02. okt 2017, 23:44)
anonymous [neregistrovani]

Pike, ako je principijelan, napustiće sam reprezentaciju Španije

Ali neće jer su euro prihodi jači od njegove principijelnosti. Tja...

(ponedeljak, 02. okt 2017, 21:43)
Maksim [neregistrovani]

Katalonija

Španci sh već rekli da ako dodje do odcepljivanja katalonije, Barselona neće više moći da igra u španskoj ligi. A protiv koga će da igraju u kataloniji, sa espanjolom i fk barselona b? Baš me interesuje kakva bi to liga bila kad je Barselona 3 klase iznad bilo kojeg drugog katalanskog tima.

(ponedeljak, 02. okt 2017, 20:25)
tonzor [neregistrovani]

Pike

Puj Pike, ne važi referendum!

(ponedeljak, 02. okt 2017, 20:13)
anonymous [neregistrovani]

Gluposti

Drzave su ,bar u eevropi,formirane u 19 veku.Ovo danas su nebuloze.I svi koji to opravdavaju su .......Zamislite ose sumadija drzavu,oce macvva drzavu,oce backa dsrzavu,oce sandzak drzavu oce kosovom drzavu,oce metohija drzavu n,oce ovaj oce onaj.Avaj gluposti ljudska pa DOKLE.gluposti npa dokle,gluposti pa dokle.....

(ponedeljak, 02. okt 2017, 16:57)
anonymous [neregistrovani]

Pike 2

Gledao sam intervju, sve je u pravu, na zalost Spanijom vladaju desnicari, a mnogi od njih su ''Frankisti'', pametnom dosta.

(ponedeljak, 02. okt 2017, 16:07)
anonymous [neregistrovani]

Koji nemoral

Tipican katalonski nemoral glasa protiv Spanije a i dalje bi da igra za spansku reprezentaciju. On da ima morala sam bi napustio spansku reprezentaciju. Izglada bi svi oni da budu i dalje u Spaniji ali da poreze ne placaju Spaniji.

(ponedeljak, 02. okt 2017, 13:49)
anonymous [neregistrovani]

Pike

sad igraj samo u Kataloniji.