U Barseloni se danas igrao i fudbal, Mesi vodio Blaugranu do novog trijumfa

Fudbaleri Barselone pobedili su sa 3:0 Las Palmas pred praznim stadionom Kamp nou u utakmici sedmog kola španske La Lige. Real lako do pobede nad Espanjolom - 2:0.

Golove za trijumf Barselone postigli su Serhio Buskets u 49. minutu i Lionel Mesi u 70. i 77. minutu (ovo su deseti i 11. gol Argentinca od početka sezone).

Barselona je ovim trijumfom zadržala lidersko mesto u Primeri sa maksimalnim 21 bodom, dok je Las Palmas 17. sa šest bodova.

Utakmica je igrana pred praznim stadionom zbog nereda koji prate referendum o nezavisnosti Katalonije. Barselona je tokom dana od La Lige tražila odlaganje meča, ali je taj zahtev odbijen.

"Pokušali smo da odložimo utakmicu, ali to nije bilo moguće. Mogli su nam biti oduzeti bodovi u slučaju da nismo igrali, tako da smo odlučili da igramo pred praznim stadionom kako bismo celom svetu pokazali da nismo zadovoljni s onim što se dešava", rekao je predsednik Barselone Žordi Bartomeu.

Po poslednjim informacijama, povređeno je 460 osoba, od kojih neke teško, tokom pokušaja španske policije da spreči održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije koje je Ustavni sud zabranio.

Real Sosijedad i Betis odigrali su u San Sebastijanu nerešeno (4:4).
Betis je poveo u šestom minutu golom Antonija Sanabrije, a Sosijedad je preokrenuo golovima Vilijana Hosea u 13. i Mikela Ojarzabala u 26. minutu.

Posle toga Betis je postigao dva gola. Prvo je izjednačio Zuhar Fedal u 28. minutu, a treći gol postigao je Hoakin u 46. minutu. Sosijedad je izjednačio golom Ćabija Prijeta u 57. minutu.

Klub iz Sevilje ponovo je poveo u 84. minutu golom Serhija Leona, a dva minuta kasnije konačan rezultat i bod domaćima doneo je Dijego Ljorente.

Betis je nastavio niz od četiri utakmice bez poraza, ali je prekinuo niz od tri pobede, i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 13 bodova. Sosijedad je prekinuo niz od tri poraza i osmi je na tabeli sa deset bodova.

Fudbaleri Real Madrida pobedili su na svom terenu Espanjol sa 2:0 u poslednjoj utakmici sedmog kola španske Primere.

Oba gola za trijumf kraljevskog kluba postigao je Isko - u 30. minutu na asistenciju Kristijana Ronalda i 71. minutu na asistenciju Marka Asensija.

Real je nakon današnjeg trijumfa peti sa 14 bodova, sedam manje od lidera Barselone, dok je Espanjol 14. sa osam.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво