Читај ми!

Dva lica Partizana, Dinamo odneo bodove

Fudbaleri Dinama iz Kijeva savladali su kao gosti ekipu Partizana sa 3:2 u meču drugog kola Grupe B Lige Evrope. Naredni meč Partizan 19. oktobra igra u Elbasanu protiv albanskog Skenderbega.

Strelci za Partizan bili su Ožegović u 34. i Tavamba u 41. minutu, dok su gosti slavili golovima Moraeša u 54. i 84. minutu i Bajalskog u 68. minutu.

Partizan je u vođstvo doveo Ožegović, nakon što je levi bek Nemanja Miletić ubacio loptu iz auta do Tavambe koji je ušao u kazneni prostor i prosledio loptu do Ožegovića kome nije bilo teško da savlada golmana ukrajinskog tima.

Prednost crno-belih duplirao je Tavamba koji je bolju igru svog tima krunisao golom u 42. minutu. Nakon presečene akcije Evertona na polovini terena, Suma je uposlio Tavambu, a napadač je ušao u šesnaesterac prevario nekoliko igrača i pogodio mrežu.

Činilo se da Dinamo nema rešenja za raspoloženu igru Partizana, ali im je samopouzdanje i nadu u povratak ulio penal u drugom poluvremenu koji je napravio Ožegović igranjem rukom u živom zidu, a koji je sigurno izveo Moraeš.

Od tog trenutka gosti stvaraju inicijativu i sve više šansi.

Jednu takvu koristi Bajalski nakon prodora Besjedina po desnoj strani i ubačene lopte u peterac domaćina.

Do potpunog preokreta i odnošenja sva tri boda gosti dolaze u 84. minutu nakon što se Moraeš najbolje snašao nakon stative koju je pogodio Bajalski. 

U drugoj utakmici u Grupi B, Skenderbeg i Jan Bojs odigrali su nerešeno 1:1.

U trećem kolu 19. oktobra Partizan će igrati u Elbasanu protiv albanskog Skenderbega, a Dinamo će u Kijevu dočekati Jang Bojs.

Partizan je treći na tabeli sa jednim bodom, koliko ima i Skenderbeg. Dinamo je prvi na tabeli sa šest bodova, a na drugom mestu Jang Bojs ima dva.

Tok meča:

23.00 – Kraj meča, gosti dolaze do sva tri boda pobedom od 3:2.

22.48 – GOOOL! Dinamo dolazi do preokreta i vodi sa 3:2. 

Bajalski je šutirao sa ivice šesnaesterca, pogodio stativu, ali se lopta odbila do Moraeša koji postiže pogodak u 85. minutu. 

22.44 – Nova šansa za goste u 80. minutu, Pivarić šutira direktno iz slobodnog udarca, Stojković ponovo brani. 

22.38 – Stojković uz dosta truda zaustavlja šut Moraeša.

22.32 – Šansa za Partizan, Ožegović šutira, ali golman Koval brani taj udarac.

22.30 – GOOOL! Izjednačenje Dinama, strelac je Bajalski u 68. minutu.

Probio je Dinamo po desnoj strani preko Besjedina, ubacio loptu u peterac odakle Bajalskom nije bilo teško da smesti loptu u mrežu. 

22.28 – Bio je gost iz Kijeva u šansi za izjednačenje, Vida je glavom šutirao ka golu Partizana, ali još jednom sjajni Stojković čuva mrežu Partizana.

22.17 – GOOOL! Moraeš sigurno izvodi jedanaesterac i smanjuje prednost Partizana na 2:1.

22.16 – Penal za Dinamo, Ožegović je igrao rukom u živom zidu nakon slobodnog udarca gostiju.

22.05 – Počelo je drugo poluvreme.

21.52 – Završeno je prvo poluvreme nakon kojeg Partizan ima veliku prednost od 2:0.

Crno beli potpuno zasluženo vode sa 2:0 protiv Ukrajinaca, a u prvi plan se ističe napadač Leandre Tavamba koji odrađuje veliki deo posla na utakmici. 

Partizan je kao i protiv Videotona u kvalifikacijama, nakon bitne odbrane Stojkovića, krenuo odlučnije napred iz čega su se izrodila dva pogotka.

Dinamo je umalo primio i treći gol, nakon velikog kiksa golmana Kovala, koji je ipak uspeo u poslednjem momentu da izbaci loptu sa gol linije.  

21.47 – GOOOOOOL! Tavamba duplira prednost Partizana u 42. minutu. 

Veliki posao odradio je Everton na sredini terena oduzevši loptu protivniku, Suma potom proigrava Tavambu koji u naletu prolazi između dvojice igrača i matira golmana Dinama. 

21.40 – GOOOOOOL! Ožegović dovodi Partizan u vođstvo od 34. minuta. 

Brzo izveden aut ka Tavambi koji se sjajno snalazi u šesnaestercu protivnika, upućuje pravovremenu loptu ka Ožegoviću koji je sprovodi u mrežu Dinama. 

21.30 – Velika šansa za goste, Gonzales je sa sedam metara izašao u situaciju jedan na jedan sa golmanom Stojkovićem koji je poput hokejaškog golmana spasao gol Partizana.

21.24 – Uzvraća Dinamo, Stojković brani šut Gonzalesa sa dvadesetak metara. 

21.23 – Velika šansa za Partizan, nakon duplog pasa Tavambe i Sume, Everton je šutirao pravo u golmana Dinama.

21.05 – Počeo je meč na stadionu Partizana.

20.32 – Poznati su sastavi obe ekipe:

Partizan: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Radin - Janković, Tavamba, Suma - Ožegović.

Dinamo Kijev: Koval - Kedžiora, Vida, Kadar, Pivarić - Bujalski, Sidorčuk - Cigankov, Garmaš, Gonzales - Kravec.

20.30 – Atmosfera na praznom stadionu Partizana pred meč sa Dinamom

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво