PSŽ sija u Gradu svetlosti, Čelsi u 94. minutu do pobede u Madridu

Pari Sen Žermen nije briljirao protiv minhenskog Bajerna – ali je pokazao da i tako može ubedljivo (3:0) da savlada jednog giganta (što je, valjda, i najbolji pokazatelj da ste i sami konačno postali gigant). Čelsi je odigrao sjajan meč na Vanda Metropolitano stadionu u Madridu i uspeo je, nakon preokreta i petog gola Batšuaija u tri poslednja meča, da stigne do trijumfa koji je nedvosmisleno pokvario 50. meč Dijega Simeonea u Ligi šampiona. Mančester Junajted silan u Moskvi protiv CSKA, baš kao i Bazel protiv Benfike. Pobedila je i Barselona u Lisabonu, kao i Juventus, koji je bio bolji od Olimpijakosa. Seltik veoma dominantan u Briselu protiv Anderlehta.

Hajde da sanjamo, kaže zvanični Tviter profil Pari Sen Žermena nakon trijumfa njihovog tima nad minhenskim Bajernom u Ligi šampiona (3:0). A zašto i ne bi, kada je tim Unaija Emerija, postavljen u već standardnoj 4-3-3 formaciji sa Mbapeom, Kavanijem i Nejmarom, pokazao da mora da bude posmatran kao legitiman aspirant na titulu šampiona Evrope.

Francuski tim nije briljirao, ali, možda deluje paradoksalno, upravo je to i razlog zbog koga deluje konačno kao sazreli projekat. Samo veliki timovi mogu da pobede Bajern – okrnjen kadrovskim problemima i nekim lošim taktičkim solucijama, ali opet je to Bajern – a da ne igraju iznimno dobro.

Dani Alves, Edinson Kavani i Nejmar su postigli golove za domaći sastav. Urugvajac je postao tek peti igrač, posle Van Nistelroja, Šamaka, Buraka Jilmaza i Kristijana Ronalda, koji je postao strečac na šest uzastopnih mečeva u Ligi šampiona.

Šta tek onda reći za Nejmara, koji stigao do 40 gola kojem je doprineo u Ligi šampiona (računa se, dakle, pogodak i asistencija). Od sezone 2013-2014, samo su Mesi i Kristijano Ronaldo bolji od njega u ovom segmentu.

Seltik je na gostovanju u Briselu nadigrao Anderleht, a golove za trijumf tima Brendana Rodžersa postigli su Li Grifit u 38. minutu, Patrik Roberts u 50. i Skot Sinkler u 93. minutu.

PSŽ je prvi u Grupi B sa šest bodova, dok se na deobi drugog mesta nalaze Bajern i Seltik sa po tri boda. Anderleht je poslednji bez bodova.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su u gostima CSKA iz Moskve sa 4:0, dok je Bazel na svom terenu sa 5:0 savladao Benfiku u utakmicama Grupe A.

Junajted je na gostovanju u Moskvi u potpunosti nadigrao CSKA, a meč je praktično bio rešen već posle prvih 45 minuta igre.

U četvrtom minutu gosti su poveli golom Lukakua koji je iskoristio centaršut Marsijala i u skoku nadvisio odbranu Moskovljana, te glavom sa oko pet metara savladao golmana Igora Akinfejeva.

Ekipa Žozea Morinja je u 19. minutu povela sa 2:0, a strelac je bio Marsijal koji je precizno izveo jedanaesterac. Faul je minut ranije skrivio Georgi Šenikov koji je oborio Henriha Mihtarijana u kaznenom prostoru.

Mančester je u 27. minutu na sličan način kao kod prvog gola stigao do trećeg, samo je ovoga put Lukaku sa pet metara nogom savladao Akinfejeva posle ubačene lopte Marsijala s levog boka.

Ekipa Žozea Morinja je u drugom delu meča stigla do još jednog gola, a novu asistenciju upisao je Marsijal, koji je ovaj put uposlio Mihtarijana za 4:0. Konačnih 1:4 postavio je Konstantin Kučaev u 90. minutu.

Bazel je posle prvog dela igre imao prednost od 2:0, a do prednosti su stigli već u drugom minutu posle kontranapada koji je okončao Mihael Lang.

U 20. minutu stigli su do drugog gola, a strelac je bio Dimitri Oberlin, da bi u drugom poluvremenu s tri gola, prvo Rikija van Volfsvinkela u 56. iz jedanaesterca, te Oberlina u 69. i Blasa Riverosa u 76. rešili pitanje pobednika.

Utakmicu za lisabonske „orlove" počeo je i Andrija Živković.

Junajted je prvi sa šest bodova, dok po tri manje imaju Bazel i CSKA, a Benfika je poslednja, četvrta, bez bodova.

Čelsi je savladao, posle neverovatnog preokreta, Atletiko Madrid sa 2:1 u derbiju Grupe C.

Prva utakmica Lige šampiona na novom stadionu Vanda Metropolitano u Madridu donela je zanimljiv duel i jedan gol u prvih 45 minuta igre.

Čelsi je imao blagu incijativu, umalo je prvi došao do prednosti, ali je lopta posle šuta Edena Azara u 13. minutu pogodila stativu. Imali su gosti još jednu priliku u 24. minutu da dođu do vođstva, ali je Jan Oblak odlično reagovao posle pokušaja Alvara Morate glavom sa oko pet metara.

Atletiko je čekao svoju priliku i do nje je došao u 40. minutu, kada je David Luis posle kornera sa leve strane u šesnaestercu oborio jednog igrača domaće ekipe, pa je sudija pokazao na penal, a siguran izvođač bio je Grizman.

Drugo poluvreme donelo je znatno čvršću igru, ali je Čelsi ipak uspeo da dođe do izjednačenja, a strelac je bio Alvaro Morata u 60. minutu. On je na prvoj stativi dobro reagovao posle ubačene lopte Edena Azara sa levog boka i glavom sa oko pet metara savladao Oblaka.

Čelsi je u završnici susreta, odnosno u 94. minutu, stigao do trijumfa, a strelac pobedonosnog gola bio je Miši Batšuaji.

Čelsi je prvi u Grupi C sa šest bodova, dok je Roma druga sa tri, a Atletiko je treći s jednim, dok je Karabag poslednji bez bodova.

Fudbaleri Barselone pobedili su na gostovanju Sporting sa 1:0, dok je Juventus u Torinu sa 2:0 savladao Olimpijakos u utakmicama Grupe D.

Barselona se namučila u Lisabonu protiv Sportinga, ali je na kraju ipak uspela da dođe do trijumfa. Katalonci su do pobede došli autogolom Sebastijan Koatesa u 49. minutu. Ovoje šesti put na poslednjih osam mečeva da Katalonci nisu primili gol.

Juventus je pred svojim navijačima u potpunosti nadigrao Olimpijakos, ali je tek golovima u drugom delu meča stigao do pobede.

Prvo je Gonsalo Iguain u 69. minutu doveo "staru damu" u vođstvo, da bi Mario Mandžukić u 80. minutu postavio konačnih 2:0.

Barselona je prva u Grupi D sa šest bodova, dok Juventus i Sporting imaju po tri, a Olimpijakos je poslednji i nije osvojio nijedan bod.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво