Real protutnjao Rurom, silni Napoli i darežljivi Mančester siti

Borusija iz Dortmunda se veoma dobro (verovatno bolje nego što je iko očekivao) razvija sa Piterom Bošom, ali Real Madrid, koji posrće u Španiji i jedva izvojevanu pobedu nad Alavesom u ovom momentu mora da smatra popriličnim uspehom, naprosto je prejak za lidera Bundeslige. Mančester siti i Napoli pokazali da, u ovom momentu, igraju verovatno fudbal najbliži standardima fudbalskih purista. Sevilja lako do pobede nad Mariborom, baš kao i Totenhem nad APOEL-om, uz šesti het-trik Harija Kejna u 2017. godini.

Fudbaleri Reala, prvi put u istoriji, a iz sedmog pokušaja, savladali su Borusiju u Dortmundu sa 3:1 (1:0).

Za prekid serije od šest mečeva bez pobede na jednom od najpoznatijih stadiona planete (po tri poraza i remija), pobrinuli su se dvostruki strelac Kristijano Ronaldo i Geret Bejl.

Junaci večeri svakako su napadači Totenhema Hari Kejn, trostruki strelac u pobedi na gostovanju APOEL-u (3:0) i golgeter Sevilje Ben Jeder za trijumf protiv Maribora, takođe sa 3:0.

Dvojica srpskih igrača bili su na terenu i oba njihova tima zabeležili su pobede.
Bešiktaš sa Duškom Tošićem slavio je protiv Red Bul Lajpciga sa 2:0, dok je Napoli, sa Nikolom Maksimovićem kao drugim delom štoperskog para sa Kulibalijem, bio bolji od Fejenorda rezultatom 3:1.

Porto je, pa nije preteško reći i iznenadio Monako, pošto je kao gost slavio sa ubedljivih 3:0.

Mančester siti je pokazao da, u ovom trenutku, igra svoj najbolji fudbal od dolaska Pepa Gvardiole na severozapad Engleske. U poslednjih pet utakmica (dve u Ligi šampiona i tri u prvenstvu), Siti je postigao 23 gola i nije primio nijedan. Protiv Šahtjora, osvajača ukrajinske duple krune, slavio je sa 2:0, ali je veoma lako mogao još nekoliko puta da savlada Pjatova. U krajnjoj liniji, Serhio Aguero je prošao i jedanaesterac u drugom poluvremenu.

Naposletku, Spartak i Liverpul remizirali su u Moskvi. Bilo je 1:1.

Rezultati i strelci:

Grupa E: Spartak – Liverpul 1:1 (Fernando 23 – Kutinjo 30), Sevilja - Maribor 3:0 (Ben Jeder 27, 38, 83 penal).

Tabela: Sevilja 4, Liverpul 2, Spartak 2, Maribor 1

Grupa F: Mančester siti – Šahtjor 2:0 (De Brujne 48, Sterling 90), Napoli – Fejenord 3:1 (Insinje 7, Mertens 49, Kaljehon 70 – Amrabat 90).

Tabela: Mančester siti 6, Šahtjor 3, Napoli 3, Fejenord 0

Grupa G: Bešiktaš – Red Bul Lajpcig 2:0 (Babel 11, Taliska 43), Monako – Porto 0:3 (Abubakar 32 i 70, Lajun 89).

Tabela: Bešiktaš 6, Porto 3, Monako 1, Red Bul Lajpcig 1

Grupa H: Borusija - Real madrid 1:3 (Obamejang 54 – Bejl 18, Ronaldo 50 i 79), APOEL – Totenhem 0:3 (Kejn 39, 62, 67).

Tabela: Totenhem 6, Real Madrid 6, Borusija Dortmund 0, APOEL 0

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво