Partizan osvojio Banjicu

Fudbaleri Partizana pobedili su na Banjici ekipu Rada sa 4:2 u utakmici 11. kola Superlige Srbije.

"Crno-beli" su ovom pobedom "preskočili" Vojvodinu i sada su drugi na tabeli sa 23 boda, odnosno imaju pet bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde. Rad je na 13. mestu sa osam bodova.

Golove za Partizan postigli su Ognjen Ožegović u 15, Milan Mitrović u 28, Đorđe Jovanović u 79. i Leandre Tavamba u 88. minutu. Strelci za Rad bili Igor Zonjić u 48. i Vule Vijačić u 54. minutu.

Fudbaleri Partizana su bili bolji rival u prvom poluvremenu i tu bolju igru su krunisali sa dva gola.

"Crno-beli" su poveli u 15. minutu, a strelac je bio Ožegović. Petar Đuričković je sa 25 metara ubacio loptu preko odbrane Rada, Ožegović je prihvatio i poslao u dalji ugao gola domaće ekipe.

U 28. minutu rezultat je bio 2:0, a ponovo je jedan od glavnih akreta bio Đuričković. On je sada izveo korner, a Mitrović je bio najbolji u skoku. Njemu je to prvi gol u dresu Partizana.

Rad u celom prvom poluvremenu nije stvorio niti jednu šansu, ali je prvu pravu iskoristio na početku drugog poluvremena. Bogdan Mladenović je šutirao sa vipe od 25 metara, Marko Jovičić je na kratno odbio loptu, ali je na nju natračao Zonjić, kome nije bilo teško da pogodi gol u 48. minutu.

Samo šest minuta kasnije Rad je stigao do izjednačenja. Strelac je bio Vujačić, posle odličnog prodora i dodavanja Denića.

Jovanović je u 78. minutu, samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru, doneo prednost izabranicima Miroslava Đukića. Jovanović je mrežu "građevinara" pogodio posle prodora i ubačene lopte Tavambe.

Konačan rezultat postavio je Tavamba u 88. minutu. Kamerunski napadač je sve uradio sam kod tog gola, osvojio je loptu, ušao u kazneni prostor i savladao Zogovića.

Šampion Srbije je na ovom meču igrao bez prvog golmana Vladimira Stojkovića, koji je na zagrevanju osetio bol u mišiću.

Partizan u narednom kolu Superlige dočekuje Čukarički, ali će pre toga, u četvrtak, igrati protiv Dinama iz Kijeva u drugom kolu Lige Evropa. Rad narednog vikenda očekuje gostovanje Javoru.

Đukić i Petrić: Čudna utakmica

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da njegova ekipa ne sme više da ima uspona i padova kao na večerašnjoj utakmici protiv Rada na Banjici.

"Jedna čudna utakmica, uradili smo najteže u fudbalu. Dali smo dva gola na strani, igrali odlično, mirno, bez problema, a onda smo ušli u 'frku' i primili dva bezvezna gola. Uspeli smo da se vratimo u utakmicu, što je najbitnije uzeli tri boda, koja su jako bitna. Ne smemo da imamo ovakve padove i uspone", rekao je Đukić posle utakmice.

Za Partizan je na ovom meču branio Marko Jovičić, pošto se prvi golman Vladimir Stojković na zagrevanju požalio na povredu.

"Stojković je osetio probleme u zadnjoj loži i nije hteo da rizikuje, a nismo ni mi hteli. Osećao se loše pri svakom pokušaju sprinta", rekao je Đukić.

Trener Rada Gordan Petrić je naveo da je Partizan zasluženo pobedio i ocenio da su oba poluvremena bila čudna.

"Prvo za nas, drugo za Partizan. Primili smo onakve golove kakve smo tokom nedelje radili da ne primimo. U drugom smo promenili formaciju, postigli dva gola, a mogli smo i treći. Sad, neko bi rekao da nismo mogli da se nadamo bodovima protiv Partizana, ja jesam podsvesno", rekao je Petrić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво