Bajern gospodari Rurom, Augzburg nezadrživ

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su u gostima Šalke sa 3:0, dok je Augzburg na svom terenu sa 1:0 savladao Red Bul Lajpcig. Volfsburg i Verder su igrali nerešeno, 1:1, u utakmicama petog kola nemačke Bundeslige.

Bajern je u Gelzenkirhenu u potpunuosti nadigrao Šalke i tako došao do druge uzastopne prvenstvene pobede. Bavarci su poveli u 25. minutu golom Roberta Levandovskog iz jedanaesterca, da bi samo četiri minuta kasnije Hames Rodriges povisio na 2:0.

Konačan rezultat postavio je Arturo Vidal u 75. minutu, na asistenciju Rodrigesa.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao je ceo meč za Šalke.

Augzburg je kod kuće pobedio vicešampiona Nemačke, i tako je uspeo da dođe do trećeg uzastopnog prvenstvenog trijumfa. Jedini gol na utakmici postigao je Mihael Gregorič u četvrtom minutu.

U duelu Volfsburga i Verdera domaćin je imao prednost od 28. minutu pogotkom Divoka Origija, ali je Fin Bartels gostima u 56. minutu doneo izjednačenje, a kasnije će se ispostaviti i drugi bod u sezoni.

Bajern posle pet utakmica zauzima prvo mesto sa 12 bodova i utakmicom više od Borusije Dortmund koja ima deset na drugom mestu, koliko ima i trećeplasirani Augzburg.

Ranije je Borusija Menhengladbah sa 2:0 pobedila Štutgart.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво