Veliki skok Srbije na Fifinoj rang-listi

Fudbalska reprezentacija Srbije, zahvaljujući pobedama nad Moldavijom (3:0) i Republikom Irskom (1:0) ovog meseca, napravila je ogroman skok od deset mesta na najnovijoj Fifinoj listi i sada je 32. na svetu.

Novih šest bodova u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, kojim su "orlovi" došli na korak od plasmana, u generalnom poretku doneli su dodatnih 76 za ukupno 789 poena na listi.

Srbija se probila ispred Senegala i rivala u kvalifikacijama Republike Irske koja je dva mesta slabija, dok je odmah iza Holandije, Egipta i Tunisa.

Kada je reč o ostalim protivnicima iz grupe, Vels je popravio plasman za pet mesta i sada je 13, Austrija je nazadovala za čak 20 pozicija na 57, Gruzija je 103, a Moldavija 156.

Na samom vrhu ponovo je došlo do promene, Nemačka se posle mesec vratila na prvo mesto ispred Brazila, Portugalija je sada treća zbog napretka od tri mesta, a potom redom idu Argentina, Belgija, Poljska, Švajcarska, Francuska, Čile, Kolumbija.

Sledeća Fifina lista biće objavljena 16. oktobra, odmah posle regularnog kraja kvalifikacija u kojima srpski fudbaleri gostuju Austriji u Beču i dočekuju Gruziju.

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 23. sep 2017, 09:25) - anonymous [neregistrovani]

...

Cim Tole ode mi pocesmo da napreduje mo

(četvrtak, 14. sep 2017, 19:27) - anonymous [neregistrovani]

Plasman

Moramo se izboriti da budemo u drugom sesiru kad dodje izvlacenje za grupe na mundijalu, prvi ne mozemo sigurno al zato u drugi mozemo uci. I da uopste kad su ta neka izvlacenja da se zadrzimo u tom drugom sesiru

(četvrtak, 14. sep 2017, 17:49) - anonymousMihajlovic [neregistrovani]

Dobro

Srbija je u dobrom pravcu za finale sa Rusijom. Bravo!

(četvrtak, 14. sep 2017, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

Lepo

Muslin se pokazao kao dobar selektor, vraca polako neke stvari na svoje mesto. Samo napred Srbijo, ima nade i za srpski fudbal.

(četvrtak, 14. sep 2017, 12:11) - anonymous [neregistrovani]

Samo takoooooo

Sto bolji plasman, visi sesir na izvlacenju parova za Rusiju i vece sanse. Vraca nam se i fudbal, samo napred.

(četvrtak, 14. sep 2017, 11:37) - Dragan [neregistrovani]

Idemo dalje

Idemo dalje sve dok nebudemo prvi !!!