Crvena zvezda napada BATE za prve bodove u Evropi

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju BATE Borisov u prvom kolu Grupe H Lige Evrope. Susret se igra na stadionu „Rajko Mitić“ od 21.05. Direktan prenos je na našem Prvom programu, a duel možete pratiti i putem lajv striminga na portalu RTS-a.

Zvezda igra protiv BATE Borisova prvu utakmicu posle deset godina u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Crveno-beli će biti favorit u susretu protiv beloruskog kluba, pred popunjenim stadionom u Ljutice Bogdana.

Zvezda je jedan od samo tri kluba koji je prošao u grupnu fazu Lige Evrope, a da je kvalifikacije počeo u prvom kolu. Osim nje, tu su Skenderbeg i Makabi Tel Aviv.
Crveno-beli imaju sve četiri pobede na svom terenu tokom kvalifikacija, dok je BATE dobio dve od tri utakmice na gostovanjima ove sezone u Evropi.

BATE pobedu na strani u grupnoj fazi evropskog takmičenja čeka osam utakmica. Poslednji trijumf ostvaren je 2012. godine u Lilu. Tim trenera Aleksandra Jermakoviča je u padu forme poslednjih meseci, a ove sezone posle 21 kola zauzima treće mesto u prvenstvu Belorusije sa 45 bodova, četiri boda manje od vodećeg Dinamo Minska.

Zvezda i BATE će prvi put igrati međusobno.

Crveno-beli su se samo dva puta sastali sa nekim klubom iz Belorusije, kada su 2012. godine eliminisali Naftan iz Novopolocka u drugog kola kvalfikacija za Ligu Evrope.

Crveno-beli su 19. jula te godine pobedili u prvoj utakmici u Vitebsku sa 4:3, dok su sedam dana kasnije u revanšu u Beogradu igrali 3:3.

BATE je pre dve godine igrao dvomeč sa Zvezdinim "večitim rivalom" Partizanom u baražu za Ligu šampiona, u kome je zbog gola u gostima izborio plasman u grupnu fazu.

Beloruski klub je bio bolji u prvoj utakmici u Borisovu i pobedio sa 1:0, dok je u Beogradu, krajem avgusta 2015. godine, poražen sa 2:1.

Ukrajinski arbitar Jevhen Aranovskij sudiće fudbalerima Crvene zvezde protiv BATE Borisova u Ligi Evrope. Pomoćnici će mu biti Oleksandr Vojtjuk i Serhij Beker, dodatne sudije Serhij Bojko i Anatolij Abdula, a četvrti arbitar Semen Šlončak.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu počinje u 21.05, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи