Читај ми!

Milojević: Verujemo u sebe, nemamo čega da se plašimo

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da njegovi fudbaleri veruju u sebe i da nemaju čega da se plaše pred početak Lige Evropa. Donald: Bilo bi opasno da se opustimo. Utakmica Crvene zvezde i BATE Borisova igra se u četvrtak u 21.05 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu.

"Došli smo do onog što je cela zvezdaška javnost dugo čekala. Zvezda se ponovo vraća na mesto gde apsolutno pripada. Kada nemaš razlog da se plašiš, nemaš razlog ni da imaš pritisak. Pritisak treba da bude što manji. Kada veruješ u sebe i u tim, nemaš čega da se plašiš", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Crveno-belima će to biti prvo učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja posle 10 godina. Milojević će moći da računa na sve igrače, pošto Zvezda "nema problema" s povređenim igračima, osim Branka Jovičića, a istakao je da "uvek ima dilemu oko sastava".

"Trudićemo se da napravimo što bolji rezultat, uživaćemo, kao i publika s nama. Daćemo sve od sebe. Želimo da Zvezda svake godine bude učesnik ovako velikih takmičenja. Apsolutno smo spremni, igrači su motivisani. Daćemo sve od sebe, kao što smo davali i do sad", kazao je Milojević.

Kada je reč o narednom protivniku, ekipi BATE Borisov, trener crveno-belih je naveo da je to iskusna ekipa.

"Činjenica je da ne menjaju puno igrače, iskusna su ekipa, gaje svoj stil. Apsolutno dominiraju u svom prvenstvu. Ne znam koja je njihova prava snaga, ali u svakom trenutku znaju šta rade. Očekuje nas lepa i dobra utakmica", dodao je on.

Na konstataciju da klubovi iz bivših sovjetskih republika, kao i Nemačke, ne odgovaraju srpskim timovima, Milojević je rekao da se ne opterećuje time.

"Hajde da probamo da to promenimo u našu korist, ako je nekad bilo tako. To su čvrste, disciplinovane i jake ekipe, koje igraju mnogo snažno i agresivno. Ako na to ne odgovorite, bukvalno nemate nikakve šanse", rekao je trener crveno-belih.

Milojević nije mogao da odgovori da li je BATE jači ili slabiji protivnik od Krasnodara, s kojim je Zvezda igrala baraž. Rekao je da će predstojeća utakmica biti "sasvim drugačija".

Po njegovim rečima, Zvezda će tražiti svoju šansu u konkurenciji BATE Borisova, Kelna i Arsenala.

"Naš mentalitet je da se vrlo brzo zadovoljavamo postignutim rezultatima, a to ne sme da se dešava. Lestvicu uvek morate da postavljate više. Probaćemo da napravimo što bolji rezultat. Uradićemo sve da ne budemo oni koji će samo da učestvuju, jer je rezultat jedino merilo", rekao je Milojević.

Upitan da li Zvezdi odgovara to što će prvo kolo igrati na svom stadionu protiv BATE-a, Milojević je odgovorio da to ništa ne znači.

"Moramo da igramo sa svima. Arsenal je sigurno favorit, ali šta to znači? I oni moraju da igraju utakmice. Sve su pođednako teške i pođednako lake. Svejedno nam je s kim igramo prvu utakmicu, kao što mi je bilo i u kvalifikacijama da li ćemo igrati kod kuće ili na strani", rekao je trener.

On je istakao i da mu je veoma bitno to da se fudbaleri crveno-belih brzo transformišu iz domaćeg prvenstva u evropsko takmičenje i obrnuto.

"Kada nešto napravite, očekuje se da prevaziđete to što ste uradili. Davaćemo sve od sebe. Utakmica sa BATE-om nije mnogo drugačija od neke druge koju ćemo igrati. Igrači su to prihvatili. Trudićemo se da budemo bolji. Ne mogu da kažemo koliko ćemo biti bolji. Sami sebi smo pokazali da imamo potencijal i na nama je da iz utakmice budemo što bolji", naveo je Milojević.

Po njegovim rečima, sportisti moraju da se nose s pritiskom, da ga ne osećaju, i da moraju da se koncentrišu samo na rad i ono što žele.

Donald: Bilo bi opasno da se opustimo

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Mičel Donald rekao je da njegovoj ekipi nije teško da bude motivisana i koncentrisana pred početak Lige Evropa.

"Nije teško biti motivisan i koncentrisan, a opasno je biti opušten. Mnogo pričamo međusobno, analiziramo i svesni smo kakve protivnike imamo. Volimo igru, fudbal", rekao je Donald novinarima na stadionu Zvezde.

Zvezda će u četvrtak na svom terenu igrati protiv BATE Borisova prvo kolo Lige Evropa. Osim njih, u Grupi H su još Arsenal i Keln. Crveno-belima će to biti prvo učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja posle 10 godina.

Kada je reč o prvom rivalu, Donald je kazao da će "biti teško", kao i protiv svakog jer su u ovoj fazi takmičenja svi protivnici dobri.

"BATE je jak i dobar tim, takođe i iskusan. Biće lepa utakmica. Nadam se punom stadionu. Očekivanja su velika", kazao je Donald. On je istakao da je zadovoljan timom.

"Svi koji su došli, doneli su nešto svoje, nešto ekstra, neko više, a neko manje. Za kratko vreme smo uspeli da uradimo velike stvari. Svi možemo da se oslonimo jedni na druge", rekao je Donald.

Zvezda je u utorak imala prvi trening na novom terenu stadiona "Rajko Mitić".

"Teren deluje dobro, svakako bolje nego što je bio. Biće potrebno vreme da 'legne'", kazao je Donald.

Holandski fudbaler je dva puta bio strelac, oba puta iz slobodnog udarca, protiv Javora u prošlom kolu srpskog prvenstva, kao i Irtiša u kvalifikacijama. On je odgovorio sa "naravno" na pitanje da li bi voleo da bude strelac i protiv BATE-a.

"Lepo je kada date gol, ja sam do sada dao dva iz slobodnog udarca. Svakako je da ću se truditi da postignem još koji", rekao je Donald. On u odsustvu Nenada Milijaša predvodi ekipu kao kapiten, za šta je istakao da mu je posebna čast.

"Lepo je kada vas svi u svlačionici, od igrača do stručnog štaba, predlože za kapitena. Uvek sam svoj. I pre nego što sam postao kapiten, mnogo sam pričao, razgovor je veoma važan. To je moja ličnost, trudim se da razgovaram sa svima i to je na kraju ono što mi je donelo traku", rekao je Donald.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво