Читај ми!

Crvena zvezda počinje dugo čekanu grupnu fazu

Fudbalski klub Crvena zvezda igraće u četvrtak protiv BATE Borisova prvu utakmicu posle 10 godina u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Utakmica prvog kola Grupe H Lige Evropa počeće u četvrtak u 21.05 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu.

Crveno-beli će biti favorit u susretu protiv beloruskog kluba, pred prema očekivanja popunjenim stadionom u Ljutice Bogdana.

Zvezda je jedan od samo tri kluba koji je prošao u grupnu fazu Lige Evropa, a da je kvalifikacije počeo u prvom kolu. Osim nje, tu su Skenderbeg i Makabi Tel Aviv.

Crveno-beli imaju sve četiri pobede na svom terenu tokom kvalifikacija, dok je BATE dobio dve od tri utakmice na gostovanjima ove sezone u Evropi.

BATE pobedu na strani u grupnoj fazi evropskog takmičenja čeka osam utakmica. Poslednji trijumf ostvaren je 2012. godine u Lilu.

Tim trenera Aleksandra Jermakoviča je u padu forme poslednjih godina, a ove sezone posle 21 kola zauzima treće mesto u prvenstvu Belorusije sa 45 bodova, četiri manje od vodećeg Dinamo Minska.

Ekipa BATE-a će tokom dana doputovati u Srbiju, letom iz Minska koji je udaljen više od 1.000 kilometara.

Zvezda i BATE će prvi put igrati međusobno.

Zvezda se samo dva puta sastala sa nekim klubom iz Belorusije, kada je 2015. godine eliminisala Naftan iz Novopolocka u drugog kola kvalfikacija za Ligu Evropa.

Crveno-beli su 19. jula te godine pobedili u prvoj utakmici u Vitebsku sa 4:3, dok su sedam dana kasnije u revanšu u Beogradu igrali 3:3.

BATE je iste godine igrao dvomeč sa Zvezdinim "večitim" rivalom Paritzanom u baražu za Ligu šampiona, u kom je zbog gola u gostima izborio plasman u grupnu fazu.

Beloruski klub je bio bolji u prvoj utakmici u Borisovu i pobedio sa 1:0, dok je u Beogradu krajem avgusta 2015. godne poražen sa 2:1.

Ukrajinski arbitar Jevhen Aranovskij sudiće fudbalerima Crvene zvezde protiv BATE Borsiova u Ligi Evropa. Pomoćnici će mu biti Oleksandr Vojtjuk i Serhij Beker, dodatne sudije Serhij Bojko i Anatolij Abdula, a četvrti arbitar Semen Šlončak.

Utakmica  na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu počinje u 21.05, a možete je pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i putem lajv striminga na našem portalu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво