Trijumf Srbije u Dablinu, Mundijal nadohvat ruke

Irska – Srbija 0:1. Golom Aleksandra Kolarova, fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u Dablinu selekciju Republike Irske, u možda najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. "Orlovi" su došli do tri nova boda, iako su od 68. minuta igrali bez isključenog Nikole Maksimovića.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u Dablinu selekciju Republike Irske sa 1:0 i napravila krupan korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Strelac jedinog gola na meču bio je Aleksandar Kolarov u 55. minutu, pošto je iskoristio dobar napad Tadića i Kostića i silovitim udarcem savladao golmana Irske Rendolfa.

Srbija je u 68. minutu ostala sa igračem manje na terenu, kada je Nikola Maksimović dobio direktan crveni karton, pošto je napravio prekršaj kao poslednji igrač odbrane.

Irci su agresivnije ušli u meč, imali veći posed lopte u prvih 45 minuta, dok je Srbija pokušavala da iz organizovane odbrane napravi kontranapade i ugrozi gol protivnika.

U prvom delu, "orlovi" su imali dve poluprilike za gol – Mitrovićev udarac odbranio je Rendolf, dok je Rukavina iz izgledne situacije šutirao visoko preko gola.

Odbrambeni bedem Srbije izgledao je vrlo čvrsto. Stojković je komandovao odbranom, a sve lopte koje su stizale do njega bile su lak plen za golmana njegovog kalibra i iskustva.

Srbija je već na startu drugog dela imala priliku, neprecizan je bio Tadić, da bi već u 55. minutu stigla do velike prednosti.

Problemi za srpski tim počeli su u 68. minutu, kada je isključen Maksimović, ali ni tada Irci nisu uspevali da naprave ozbiljniju priliku pred golom Stojkovića.

Najbliži golu Irci su bili u 89. minutu, kada je rezervista Marfi snažno šutirao, ali je odlično postavljeni Stojković lako izašao na kraj sa tim udarcem.

U ostalim mečevima Grupe D, Austrija i Gruzija igrale su nerešeno 1:1, dok je Vels u Kišinjevu savladao Moldaviju sa 2:0.

Pred poslednja dva kola u kvalifikacijama, Srbija je prva na tabeli Grupe D sa 18 bodova, Vels je sada drugi sa 14, dok Irska na trećem mestu ima 13.

Prvoplasirani tim iz grupe direktno će na Mundijal u Rusiju, dok će drugoplasirani iz grupe morati u baraž.

U pretposlednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu.

Ovako je protekao meč u Dablinu: 

22.39 – Kraj meča, Srbija je u Dablinu savladala Irsku sa 1:0. 

22.34 – Istekao je 90. minut, igraće se još pet minuta. 

22.29 – Prilika za Irsku, šutirao je Marfi, a Stojković odlično intervenisao. 

22.24 – I treća izmena u timu Srbije, umesto Dušana Tadića poslednjih desetak minuta meča odigraće Nemanja Gudelj. 

22.22 – Umesto Aleksandra Mitrovića u igru ulazi Aleksandar Prijović. 

22.15 – Prinudna izmena Muslina, umesto Filipa Kostića u igri je defanzivac Stefan Mitrović. 

22.11 – Srbija od 68. minuta ostaje sa igračem manje na terenu, direktan crveni karton dobio je Nikola Maksimović. 

22.05 – Prva izmena u redovima Irske, umesto Hulahana u igri je Marfi. 

21.58 – GOOOL! Srbija od 55. minuta vodi sa 1:0, strelac je Aleksandar Kolarov.

Još jedan dobro osmišljen napad Srbije. Kostić asistira za Kolarova, koji snažnim udarcem unosi u gol "i loptu i golmana" i "orlovi" vode. 

21.55 – Prvi žuti karton na meču "zaradio" je Antonio Rukavina. 

21.49 – Na početku drugog dela Srbija ima novu priliku. Mitrović je odlično prosledio loptu do Tadića, koji šutira desnom nogom – pravo u golmana Rendolfa. 

21.48 – Nastavljen je meč. 

21.33 – Poluvreme, Irska – Srbija 0:0.

Irci su napadali tokom većeg dela prvog poluvremena, imali loptu više u svom posedu, ali nisu imali ozbiljnijih prilika za gol. Na drugoj strani, Srbija igra zatvorenije, pokušava iz kontranapada da ugrozi gol protivnika, u čemu su i uspeli u nekoliko navrata. 

21.30 – Još jedan opasan napad "orlova". Ovoga puta prošao je Kostić po levoj strani, uputio u kazneni protstor, ali je Rukavina neprecizno šutirao. 

21.21 – Najbolji napad Srbije na utakmici pokušava u gol da pretvori Mitrović, ali Rendolf krajnjim naporom brani. 

21.08 – Opasan napad Irske u 20. minutu, šutira Long, ali Stojković skreće loptu u korner. 

20.58 – Irska postiže gol u 10. minutu, ali je Dafi bio u ofsajdu. 

20.50 – Dobar napad Srbije već u drugom minutu, udarac Matića sa 16 metara je izblokiran. 

20.48 – Sa nekoliko minuta zakašnjenja, Srbija kreće sa centra. 

20.42 – Na "Aviva" stadionu intoniraju se himne dve države.

20.38 – Igrači dve ekipe izlaze na teren. 

20.10 – Meč se igra na "Aviva" stadionu u Dablinu, a glavni sudija meča je Turčin Ćunejt Čakir.

20.05 – Selektor Muslin promenio je četvoricu igrača u startnoj postavi, u odnosu na onu koja je počela meč protiv Moldavije pre tri dana. Na gol se, posle suspenzije, vratio golman Stojković, po desnom boku će igrati Antonio Rukavina. Luka Milivojević će zauzeti mesto u sredini terena pored Matića, dok će u poslednjoj liniji odbrane biti Jagoš Vuković. 

20.00 – Poznati su sastavi dve ekipe:

Irska: Rendolf, Kristi, Dafi, Klark, Vord, Volters, Brejdi, Hulahan, Mejler, Meklin i Long;

Srbija: Stojković, Ivanović, Maksimović, Vuković, Kolarov, Rukavina, Matić, Milivojević, Tadić, Kostić i Mitrović.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво