Kvalifkacije za SP: Luksemburgu bod iz Francuske, Belgija već u Rusiji

Selekcija Luksemburga napravila je možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, pošto je u Tuluzu odigrala nerešeno sa favorizovanom Francuskom - 0:0. Holandija pobedila u Amsterdamu selekciju Bugarske sa 3:1 u utakmici osmog kola Grupe A i zadržala šanse za plasman u Rusiju. Šveđani lako u Belorusiji. Belgija pobedom u Grčkoj obezbedila mesto na SP, Bosna ubedljiva protiv Gibraltara - 4:0.

Simpatična i večeras veoma hrabra ekipa Luksemburga odolela je velikom favoritu u Tuluzu, najviše zahvaljujući golmanu Žuberu, koji je imao veče karijere.

On je sprečio Pogbu, Grizmana i Mbapea da pogode mrežu, uz pomoć svojih saigrača ali i prečke, koju je pogodio Grizman.

Na sve to, Luksemburg je preko Rodrigesa možda mogao do još većeg iznenađenja i pobede, ali je on u situaciji "jedan na jedan" sa Lorisom pogodio stativu.

Na kraju, mnogo slađi bod za autsajdere iz Luksemburga. 

Holandija je, posle četvrte pobede u kvalifikacijama, treća na tabeli sa 13 bodova, dok je Bugarska četvrta sa bodom manje.

Selekcija Holandije povela je u sedmom minutu meča pogotkom Dejvija Propera, a asistent je bio Dejli Blind.

Na 2:0 povisio je Arjen Roben u 67. minutu, a samo tri minuta kasnije Georgi Kostadinov je smanjio prednost domaće ekipe. Važnu pobedu Holandije potvrdio je Proper svojim drugim golom, u 80. minutu.

Fudbaleri Švedske su u Borisavu slavili protiv Belorusije sa 4:0 i tom pobedom su izbili na prvo mesto Grupe A sa 16 bodova. Isti broj bodova ima i drugoplasirana Francuska.

Golove za Švedsku na današnjem meču postigli su Emil Forsberg u 18, Kristofer Niman u 24, Markus Berg u 37. i Andreas Grankvist u 84. minutu iz jedanaesterca.

Fudbaleri Estonije pobedili su sa 1:0 reprezentaciju Kipra u osmom kolu Grupe H, a pobednički gol postigao je Matijas Kajt u 92. minutu.

Estonija je upisala drugu pobedu u kvalifikacijama i sada je peta sa osam bodova, dok je Kipar četvrti sa dva boda više.

Fudbaleri Farskih Ostrva su sa 1:0 bili bolji od Andore u utakmici osmog kola Grupe B. Jedini gol na meču postigao je Gili Sorensen. Farska Ostrva sada imaju osam bodova i četvrta su na tabeli, dok je Andora peta sa četiri osvojena boda.

Fudbalska reprezentacija Belgije postala je večeras prva selekcija iz Evrope koja je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Belgija je večeras u gostima pobedila Grčku sa 2:1, u utakmici osmog kola Grupe H, i tako stigla do 22. boda u kvalifikacijama.

Do 70. minuta na tom meču mreže su mirovale, a onda su viđena tri gola za samo pet minuta. Jan Vertongen je u 70. minutu doneo prednost Belgiji, Hose Karlos Rodriges je izjednačio tri minuta kasnije, da bi Romelu Lukaku postavio konačan rezultat u 75. minutu.

U Grupi H večeras je odigran još jedan meč, a fudbaleri Bosne i Hercegovine su u gostima pobedili selekciju Gibraltara sa 4:0.

Golove za BiH postigli su Edin Džeko u 35. i 85. minutu, Kenan Kodro u 65. i Senad Lulić u 83. minutu.

Posle osam odigranih kola, Belgija je prva u Grupi H sa 22 boda, BiH ima 14 na drugom mestu, a Grčka je treča s bodom manje. Kipar na četvrtom mestu ima 10 bodova, Estonija je peta sa osam, dok je Gibraltar poslednji bez bodova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се