Mitrović: Žao mi je što ranije nisam stigao u Partizan

Novi fudbaler Partizana Milan Mitrović rekao je da mu je žao što ranije nije prihvatio ponudu crno-belih i istakao da će igranje za klub iz Humske za njega biti veliki izazov.

"Velika mi je čast što sam došao u klub kao što je Partizan, veliki klub sa visokim ambicijama. Drago mi je što ću raditi sa velikim trenerom (Miroslavom Đukićem), ide mi u prilog što je i on bio štoper, naučiću dosta od njega. Poslednjih mesec-dva sam individualno radio, ali pokušaću da se što pre uklopim i pomognem ekipi", rekao je novi štoper Partizana na promociji.

Mitrović je prethodne četiri sezone igrao u turskom Mersinu, a sa novim klubom je potpisao trogodišnji ugovor. On će u Partizanu nositi dres sa brojem 30.

"U Turskoj sam igrao pet godina, turska liga jeste jača, ali nisam igrao u većem klubu od Partizana. Sigurno je ovo za mene veliki izazov i zato sam se vratio", rekao je Mitrović, koji je sedmo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku.

Klub iz Humske je i ranije pokušavao da ga angažuje, pa je novinare zanimalo da li mu je žao što ranije nije došao i što je propustio kvalifikacione utakmice za evropska takmičenja.

"Imao sam neke opcije u Turskoj, ali sam kasnije malo razmislio, razgovarao i sa porodicom i nisam više hteo da odugovlačim. Partizan je za mene najbolje rešenje, možda mi je malo krivo što to odmah nisam prihvatio, ali dobro, drago mi je što sam sada ovde", rekao je Mitrović.

Mitrovića je prošle godine pokušala da dovede i Crvena zvezda.

"To je bilo prošle godine, to je iza mene. Sad sam u Partizanu i drago mi je što sam ovde", rekao je Mitrović.

Novi štoper Partizana je naveo da je pratio utakmice Partizana tokom avgusta.

"Sve sam pratio, mislim da je tokom avgusta Partizan imao dosta teških utakmica, veliki pritisak... Svaka čast momcima i stučnom štabu jer su sve izneli muški. Tako treba da se bori za ovaj klub", rekao je bivši fudbaler Zemuna i Rada.

Partizan je izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a Mitrović smatra da njegova ekipa ima dobre šanse u tom takmičenju.

"Dajem velike šanse Partizanu. Mislim da imamo dobar tim, došla su dobra pojačanja, to je odrađeno na vrhunskom nivou. Mislim da će uz malo sreće i ako nas zaobiđu povrede sve biti kako treba", rekao je Mitrović.

Milan Mitrović (29) je rođen u Prokuplju, a u mlađim kategorijama igrao je za Zemun, gde je i postao prvotimac. Posle dve sezone u Radu je 2013. prešao u turski klub Mersin, za koji je u protekle četiri godine odigrao 130 mečeva i postigao devet golova. Ugovor sa Mersinom mu je istekao i u Partizan je došao kao slobodan igrač.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da veruje da će Mitrović doneti mnogo crno-belima.

"Napokon smo uspeli da se dogovorimo, da ga nagovorimo da nam se pridruži, da nas pojača, da bude deo ove fantastične grupe. Doneće nam velike stvari. Milane, dobrodošao i da zajedno napravimo velike stvari", rekao je Iliev.

Iliev je naveo da je zadovoljan dosadašnjim prelaznim rokom i najavio da će u Humsku stići još pojačanja.

"Zadovoljan sam, avgust je bio zahtevan, možda i najteži mesec u ovoj godini. Bilo je mnogo iskušenja, bitnih utakmica... Normalno da sam zadovoljan kada je sve završeno na najbolji mogući način. Ovo što sada radimo u poslednjoj nedelji prelaznog roka je samo pokazatelj koliko je ulazak u Ligu Evrope podigao klub na viši nivo. Mislim da će biti još pojačanja. Verujem da će ih biti", rekao je Iliev.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво