Mitrović: Male utakmice su nam se često obijale o glavu

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da reprezentacija Srbije mora da razmišlja samo o Moldaviji u predstojećoj utamici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, jer su joj se "male utakmice često obijale o glavu".

"Opekli smo se 100 puta, te 'male' utakmice su nam se često obijale o glavu. Treba da budemo maksimalno koncentrisani protiv Moldavije i što pre da probamo da rešimo tu utakmicu", rekao je Mitrović agenciji Beta.

Srbija će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2. septembra dočekati Moldaviju u Beogradu, a potom će tri dana kasnije gostovati Irskoj u Dablinu.

"Prva utakmica je najbitnija i za sada se spremamo samo za Moldaviju, 100 odsto smo koncentrisani na nju, da probamo da je dobijemo. Najbolje bi bilo kada bismo je otvorili sa jednim ili dva brza gola", kazao je Mitrović.

On je istakao da motiv ne nedostaje i da će svi u srpskom nacionalnom timu učiniti sve da se pobede predstojeći protivnici.

"Grizemo, to smo pokazali u dosadašnjem toku kvalifikacija. Protiv Irske će nas čekati slična utakmica kao sa Velsom, tvrda, puna duela sa mnogo tuče. Moramo da budemo spremni da igramo od prvog do poslednjeg minuta jer oni nikad ne odustaju", naveo je napadač Njukasla.

Mitrović je davao golove za Njukasl na poslednje dve utakmice, protiv Notingema u kupu i Vest Hema u Premijer ligi.

"To je lepo jer mi je samopouzdanje poraslo posle golova. Nadam se da ću nastaviti taj niz i u reprezentaciji", kazao je Mitrović.

On ne bi, kako kaže, imao ništa protiv da ne bude strelac protiv Moldavije i Velsa, ako Srbija ostvari pobede u ta dva susreta.

"Uvek je lepo kada se da gol, ali se pre svega nadam da ćemo ostvariti dobre rezultate, što je najbolje za ekipu. Ako dođe gol, onda još bolje", rekao je Mitrović.

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli Grupe D sa 12 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po osam, Gruzija sa tri boda i Moldavija sa dva.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво