Binić: Bitno je jako prvenstvo; Iliev: Sezona kao ova podiže srpski fudbal

Crvena zvezda i Partizan istog dana plasirali su se u Ligu Evrope. Partizan je ponovio uspeh od pre dve sezone, dok je Crvena zvezda prekinula post dug deset godina neigranja Evropskog takmičenja. Bivši fudbaleri dva beogradska kluba, Dragiša Binić i Ivica Iliev, za RTS su govorili su o stanju fudbala kako u klubu, tako i u Srbiji.

Na pitanje šta je neophodno da bi se ponovili uspesi Zvezdine generacije 1991. godine Binić je rekao da je to "jako domaće prvenstvo".

"Bitno je jako prvenstvo, ako budemo imali jako prvenstvo, a ne samo jaku Zvezdu i Partizan, onda će "večiti" biti sve češće u Evropi. Uzmite primer i izvucite Barselonu i stavite je u neku slabiju ligu, videćete da posle nekog perioda to neće biti ta Barselona", izjavio je Binić.

Ivica Ilev plasaman u grupnu fazu takmičenja pod okriljem Uefe vidi fudbalski prozor u Evropu.

"Dovoljan je momenat, trenutak, jedna sezona kao što je ova, gde naši klubovi mogu da naprave velike stvari i onda se automatski sve okreće na bolje, otvara se prostor za velike igrače, čime se podiže kvalitet našeg kluba i fudbala u Srbiji", izjavio je Iliev.

Sportski novinar Vladimir Stanković vidi "drugu stranu medalje" u porastu ceni fudbalera nakon uspeha.

"Kada imate dobre igrače i kada se ostvaruju dobri rezultati, inostrani klubovi odvode te igrače. To je dobro za klupsku kasu, ali je teško ponoviti dobar rezultat" rekao je Stanković.

Na pitanje šta misle o privatizaciji klubova u Srbiji, svi sagovornici složili su se da to nije toliko realno u ovom momentu.

"Mislim da će to teško ići", izjavio je Iliev.

"Navijači u Srbiji, kojih ima podeljeno po tri četiri miliona i jednih i drugih neće dozvoliti da se klubovi privatizuju tek tako", rekao je Binić.

"Sa ogromnom bojaznosti pristupamo primeni tog zakona, neću reći da je to daleka već bliska budućnost, jer je to fudbalu u Srbiji neophodno. Sadašnji sistem na dugoročnom planu ne može da bude potpuno održiv i zbog toga se zalažem i zalagaćemo se za privatizaciju" izjavio je ministar Omladine i sporta, Vanja Udovičić.

"Morali bi da se postave jasni kriterijumi i uslovi da nekome ko hoće da uloži u srpski klub kroz godinu dve ili tri ukoliko vidi da to nije unosan biznis ne padne na pamet da ugasi klub i rasproda imovinu. Ako neko u tim uslovima hoće da vodi klub mora biti entuzijasta, da voli fudbal i da hoće da pomogne praveći biznis od toga, ali mislim da se za tako nešto još nisu stvorili uslovi." rekao je Stanković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се