Srbija spremna za Ligu šampiona

Srpska Asocijacija Mini fudbala spemna je za još jedno veliko Evropsko takmičenje. Druga po redu Liga šampiona za klubove u ovom sve popularnijem sportu, ponovo će, drugu godinu za redom, biti održana u Sloveniji, a nastupiće čak pet ekipa iz naše zemlje. Takmičenje će trajati od 7. do 10. septembra u Termama Čatež.

Za razliku od 2016. kada se prva Liga šampiona u mini fudbalu igrala u Mariboru na Pohorju, ovoga puta više od 90 ekipa iz čitave Evrope nastupiće na završnom turniru u Termama Čatež, a među njima će se naći i čak pet ekipa iz Srbije.

Na debiju, prošle godine, Srbiju su predstavljali Polimark i Dok Šabac, a tim ekipama ove godine priključili su se i Japan Tabako i Uni Kredit iz Beograda, kao i ekipa Tipeks As iz Novog Sada.

Čelni ljudi naše Asocijacije mini fudbala, Dejan Boromisa, Jovan Vasilijević i Zoran Zdravković odličnim radom pozicionirali su srpski mini fudbal visoko na lestvici evropskih federacija, ali ciljevi i planovi, kao i ambicije sada su znatno veće.

Očekivanja od naših ekipa su velika a organizatori su u Termama Čatež pripremili sve kako bi igrači imali još bolje uslove za takmičenje i druženje.

Interesantno je da su iz godine u godinu, uslovi za igru na Evropskim šampionatima i na nadmetanjima Lige šampiona sve bolja, a na Evropskom šampionatu u Češkoj ovog juna, viđena je najbolja organizacija do sada.

Ipak, Liga šampiona u Sloveniji, biće novi ispit za čelnike ovog sve popularnijeg sporta, koji se igra na veštačkoj travi i sva pravila su ista kao i na velikom fudbalu, s tim što su dimenzije terena manje i ihgra se dva puta po 20 minuta.

Polimark iz Beograda i Dok iz Šapca već imaju iskustva na medjunarodnoj sceni, a i od ostalih ekipa se očekuje da zablistaju i pokušaju da u Sloveniji, od 7. do 10. septembtra možda i priprede neko veće iznenađenje i probaju da donesu Srbiji prvu titulu šampiona Evrope u mini fudbalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво