Seltik porazom u Kazahstanu zakoračio u Ligu šampiona

Fudbaleri Seltika plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su u baražu kvalifikacija pobedili Astanu ukupnim rezultatom 8:4, što je najefikasniji dvomeč u ovoj fazi takmičenja u njegovoj istoriji.

Astana je na svom terenu slavila sa 4:3, ali su zbog poraza od 5:0 pre šest dana u Glazgovu ostali bez plasmana u Ligu šampiona.

Kazahstanski tim je pred punim stadionom Astana arena poveo autogolom Kristofera Ajera u 26. minutu, da bi Seltik izjednačio pogotkom Skota Sinklera u 34.

Astana je u drugom delu zaigrala izuzetno ofanzivno, a u 48. minutu ponovo je došla do prednosti pogotkom Serikžana Mužikova, da bi na 3:1 minut kasnije povisio Patrik Tvumasi.

Prvak Kazahstana je u 20 minuta pre kraja susreta došao i do četvrtog gola, a strelac je ponovo bio Tvumasi.

Prvak Škotke je ipak, u finišu, stigao do prihvatljivog poraza (ne toliko u smislu rezultata, koliko ne nebitnog takmičarskog ponosa). Golove za Seltik postigli su Olivije Ntčam u 80. i Li Grifits u 90. minutu, ali je i pored toga Astana nanela prvi poraz škotskom timu posle 42 utakmice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи