Čelsi slavio preko Alonsa, Hadersfild iznenadio Njukasl

Fudbaleri Čelsija pobedili su na Vembliju ekipu Totenema sa 2:1, dok su fudbaleri Hadersfilda na svom terenu savladali Njukasl sa 1:0 u utakmicama drugog kola engleske Premijer lige.

Čelsi je do pobede nosio Markus Alonso koji je sa dva gola zasluženo proglašen za igrača meča.

Prvi je postigao u 24. minutu, kada je na fenomenalan način iz slobodnog udarca savladao golmana Lorisa.

Totenhem je od tog trenutka napadao, imao inicijativu na meču i do poravnjanja uspeo da dođe doduše autogolom Bačuaija u 82. minutu.

Eriksen je uputio oštru loptu, a Čelsijev napadač je glavom sproveo loptu u mrežu, nažalost po njega pogrešnu i rezultat je bio 1:1.

Činilo se da će ekipe podeliti bodove na meču, ali je u 88. minutu Pedro po levoj strani uposlio Alonsa koji je šutirao iz ne toliko izgledne pozicije, ali je Loris katastrofalno reagovao, pa je taj šut prošao kroz njegove ruke i završio u mreži Totenhema.

Čelsi je uspeo da dođe do prve pobede u Premijer ligi ove sezone, nakon veoma lošeg izdanja u prvom kolu protiv Barnlija na svom stadionu, dok je Totenhem nakon pobede, sada zabeležio prvi poraz.

Hadersfild je na svom stadionu iznenadio i Njukasl. 

Jedini gol na utakmici postigao je Aron Moj u 50. minutu na asistenciju Elijasa Kačunge.

Hadersfild je gotovo tokom celog meča bio bolji rival, ali sve do 50. minuta nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol Roba Eliota.

Moj je u 50. minutu povukao napad svoje ekipe po levom boku, zatim je proigrao Kačungu u kaznenom prostoru, da bi ovaj mu odigrao povratnu na ivicu šesnaesterca odakle je Australijanac šutirao i savladao Eliota.

Nakon vodećeg gola Njukasl je uspeo da uspostavi ravnotežu, ali ekipa Rafaela Benitesa do kraja susreta nije stvorila nijednu priliku.

Hadersfild se trijumfom priključio Mančester junajtedu i Vest Bromvič Albionu na čelu tabele sa po šest bodova, dok je Njukasl 16. bez bodova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво