Zvezda izgubila u Krasnodaru, ali odluka pada na Marakani

Krasnodar – Crvena zvezda 3:2. U uzbudiljivom i veoma otvorenom meču na velelepnom stadionu u Krasnodaru, istoimeni ruski tim savladao je beogradsku Crvenu zvezdu sa 3:2, u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope. Ignjatjev i Klaeson doveli domaćina u vođstvo, a Srnić prepolovio zaostatak. Petrov je potom ponovo doneo dva gola viška, ali je Pešić postavio konačnih i, čini se, pred revanš za Zvezdu dobrih 3:2. Taj meč na programu je za sedam dana na najvećem srpskom stadionu.

Krasnodar je bolje počeo utakmicu, imao je potpunu inicijativu u prvih 20 minuta igre, što je ruskom timu i donelo rezultat. Mihailo Risitć šutirao je sa oko 18 metara, golman Zvezde Milan Borjan uspeo je da odbije loptu, a na nju natrčao Ivan Ignatijev i doveo svoj tim do prednosti.

Šest minuta kasnije Zvezda je imala prvu priliku na utakmici, ali je njegov snažan šut sa oko 22 metara odbranio golman domaće ekipe Andrej Sinicin.

Imali su crveno-beli par minuta kasnije još jednu dobru situaciju pred golom Sinicina, ali je lopta posle prekida koji je izveo Gelor Kanga nakon odbitka od defanzivca Krasnodara Aleksandra Marinoviča završila malo pred desne stative.

Zvezda je u nastavku prvog dela igre imala kontrolu, ali nije ozbiljnije ugrozila gol Sinicina.

Drugo poluvreme loše je počelo po Zvezdu, koja je posle manje od minut igre primila gol. Kristijan Ramires je centrirao sa leve strane, a na drugoj stativi pronašao je Klasona koji je šutirao iz prve i savladao Borjana.

U 52. minutu Zvezda je došla do najbolje prilike na utakmici. Odlično su Nemanja Radonjić i Dušan Anđelković kombinovali po levoj strani, da bi potom centaršut uputio kapiten crveno-belih i u petercu uposlio Ričmonda Boaćija, ali je Sinicin refleksno odbranio njegov udarac.

Crvena zvezda je u 57. minutu smanjila zaostatak, a strelac je bio Srnić sjajnim udarcem sa oko 20 metara. Sinicin je samo malo uspeo da zakači njegov šut po zemlji, ali ne i da odbrani svoj gol.

Dva minuta kasnije Krasnodar je postigao treći gol, ali on nije priznat, pošto sudije nisu dobro procenile situaciju. Ristić je snažno šutirao sa oko 20 metara, pogodio je prečku i lopta je potom završila iza gol linije, ali je Borjan brzo pokupio loptu, pa je igra nastavljena.

Krasnodar je u 65. minutu umalo došao do trećeg gola, ali je Anđelković ovaj put dobro reagovao i sa gol linije izbaci loptu u korner posle loba Ignatijva.

Upravo posle tog kornera Krasnodar je došao do trećeg gola. Pavel Mamaev je na ivici šesnaesterca pronašao usamljenog Petrova koji je uhvatio volej i preciznim udarcem savladao Borjana.

Delovalo je da Zvezda ne može ponovo da dođe do gola, ali je u 71. minutu Nemanja Milić u poslednji čas sustigao loptu u prostor koju je poslao Kanga i odigrao povratnu ka Aleksandru Pešiću, a ovaj je iz prve sa oko pet metara savladao Sinicina.

Do kraja susreta bitka se uglavnom vodila na sredini terena, Krasnodar je imao blagu incijativu, ali do prave prilike nije došao.

Utakmici na stadionu Krasnodar prisustvovalo je 24.527 gledalaca, od čega oko 1.000 Zvezdinih među kojima je bilo veliki broj pristalica Spartaka iz Moskve.

Tok meča u Krasnodaru: 

20.52 - Kraj utakmice, Krasnodar - Crvena zvezda 3:2. 

20.29 - GOOOOOL, Zvezda se ponovo vraća - 3:2! Sjajan prodor Milića po desnom boku i ulazak u šesnaesterac domaćih, potom povratna lopta Pešiću, koji je bio na pravom mestu i hladnokrvno poslao u mrežu. Poptuno otrvoren meč na velelešnom stadionu u Krasnodaru. 

20.25 - GOOOOOL, Petrov donosi 3:1 domaćem timu! Neshavtljiva reakcija zvezdine odbrane, koja je ruskog igrača ostavila potpuno samog na ivici kaznenog prostora, pa je ovaj imao svo vreme ovog sveta da se namesti i preciznim udarcem savlada Borjana... 

20.15 - GOOOOOOL, Srnić smanjuje na 2:1! Lep, jak i precizan udarac zvezdinog krila, koji je sa 20-ak metara savladao golmana domaćih, koji je uspeo tek da vrhovima prstuju zakači loptu ali ne da spreči pogodak. 

20.10 - Velika, ogromna šansa za Zvezdu i Boaćaija, koji sa dva metra pogađa golmana Sinicina u 52. minutu utakmice, koja je sada prilično otvorena...

20.05 - GOOOL, Krasnodar vodi 2:0! Već u prvom minutu nastavka, Klaeson je centaršut sa leve strane dočekao na drugoj strani šesnaesterca i sjajnim volej udarcem opalio po lopti. Borjan ju je zakačio, ali je ona ipak završila iza linije nakon što se odbila od stative. Teška situacija za crveno-bele... 

19.47 - Završeno je prvo poluvreme, Krasnodar vodi protiv beogradske Crvene zvezde sa 1:0. 

19.35 - Nakon primljenog gola, Zvezda je zaigrala znatno ofanzivnije. Prvo je Srnić sjajno šutirao sa distance, a odbijenu loptu Boaći slabio uputio ka Sinicinu, da bi potom u dva prodara Radonjić bio loš u završnici. 

19.21 - GOOOL, Krasnodar vodi sa 1:0. Nakon odličnog udarca bivšeg zvezdaša Ristića, Borjan kratko odbija loptu. na koju je potom natrčao osamnaestogodišnji Ignjatjev, kojem nije bilo teško da sa tri metra smesti loptu u gol.

19.12 - Prvih desetak minuta proteklo je u ravnopravnoj igri, tokom koje su timovi stvorili po jednu polušansu. Domaći tim ima nešto više loptu u svom posedu.

19.00 - Počeo je meč u Krasnodaru, sa centra su krenuli gostujući fudbaleri... 

17.50 - Poznati su sastavi timova.  

Krasnodar: Sinicin, Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez, Ristić, Gazinski, Klaeson, Mamajev, Vanderson, Ignjatjev.

Zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Anđelković, Le Talek, Donald, Srnić, Kanga, Radonjić, Boaći.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво