Poraz Čelsija, Liverpul ispustio pobedu

Aktuelni šampion Premijer lige, ekipa londonskog Čelsija poražena je na svom stadionu od Barnlija sa 3:2, dok su fudbaleri Votforda i Liverpula odigrali nerešeno 3:3 u okviru prvog kola engleske Premijer lige.

Sezona po Čelsi nikako nije krenula po planu.

Crveni karton za kapitena Kejhila u 15. minutu bio je znak da su "kola krenula nizbrdo" za izabranike Antonija Kontea u prvom kolu Premijer lige.

Usledio je pravi hladan tuš do kraja poluvremena u kojem je Čelsi primio tri gola od Barnlija.

Dva puta je gol postizao Vouks u 24. i 43. dok je jednom strelac bio Vord u 39. minutu.

Drugo poluvreme nije bilo ništa manje burno od prvog, pošto je deset minuta nakon ulaska u igru, Alvaro Morata smanjio na 3:1 da bi Fabregas u 81. minutu dobio drugi žuti karton i ostavio svoju ekipu sa devetoricom igrača na terenu.

Nadu u veliki povratak vratio je David Luiz golom u 88. minutu nakon asistencije Morate. 

Čelsi je uporno napadao ali su gosti uspeli da se odbrane i osvoje sva tri boda na Stamford bridžu.

Liverpul i Votford odigrali su veoma zanimljiv meč.

Strelci za Liverpul bili su Mane u 29. Firmino iz Penala u 55. i Salah u 57. minutu.

Za domaćine gol su pogađali Okaka u 8. Dukure u 32. i Britos u 94. minutu meča. 

Ni subotnji mečevi Premijer lige nisu izneverili ljubitelje fudbala koji su uživali u mnogobrojnim golovima u prvom kolu.

Počelo je loše po Liverpul jer je domaća ekipa nakon samo nekoliko minuta utakmice došla do rane prednosti golom Okake glavom nakon kornera. 

Liverpul se osvestio i nakon primljenog gola stekao kontrolu tempa utakmice kao i mnogo veći posed.

To je rezultovalo golom brzonogog Saudia Manea koji je nakon odlične timske igre Liverpula, uspeo da pobegne čuvaru i zatrese mrežu Votforda.

Votford je ponovo poveo u 32. minutu.

Nakon jednog prodora po desnoj strani i ubačene lopte u šesnaesterac, odbrambeni igrači Liverpula su katastrofalno reagovali i omogućili Dukureu da neometano postigne gol. 

Nakon 20 minuta napadačke igre, Liverpul prvo stiže do izjednačenja preko Firmina i gola sa bele tačke, a onda samo dva minuta kasnije i preokreta golom novog pojačanja Salaha.

Kada se činilo da će Liverpul privesti meč kraju i pobediti, ponovo je zakazala njihova odbrana i Votford je došao do izjednačenja nakon kornera. 

Migel Britos je u sudijskoj nadoknadi uspeo da ugura loptu u mrežu Liverpula nakon kornera i odbijene lopte na koju je natrčao.

Srpski fudbaler Marko Grujić proveo je meč na klupi gostiju.

U ostalim mečevima Hadersfild je pobedio Kristal Palas sa 3:0, Everton je pobedio Stouk sa 1:0, Vest Bromič istim rezultatom Bormut, dok su Sautempton i Svonsi odigrali meč bez golova.

Prestali današnji meč igraju Brajton i Mančester siti od 18.30. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво