Kosanović: Imamo pobednički mentalitet

Fudbaleri Crvene zvezde ozbiljno će pristupiti utakmici sa Bačkom, kao i svakoj drugoj, rekao je danas pomoćni trener Milan Kosanović.

"Utakmice pred Evropu izazivaju pažnju, u smislu ko će biti na terenu, ali se mi ne obaziremo na to. Svaku igramo maksimalno ozbiljno što pokazuju rezultati. Nismo primili gol sedam utakmica, što je posledica timske igre", rekao je Kosanović na konferenciji za novinare.

Kosanović je govorio pred novinarima umesto prvog trenera Vladana Milojevića, koji ima problema sa leđima.

Vladan Milojević će biti na klupi Zvezde na duelu petog kola Super lige Srbije.

Zvezda će protiv Bačke moći da računa na sve igrače, ali se očekuju promene u sastavu, s obzirom na to da sledi utakmica sa Krasnodarom.

"Očekujemo da svaki igrač koji izadje na teren pruži dovoljno kako bi Zvezda pobedila", naveo je član stručnog štaba crveno-belih.

Branko Jovičić će dugo biti odsutan, dok će Milan Rodić danas početi da trenira posle problema sa prstom na nozi i očekuje se u ekipi za Krasnodar.

Kosanović je govorio o dobrim igrama Crvene zvezde na početku sezone, za šta je, po njegovim rečima, najzaslužnija dobra atmosfera u ekipi.

"Najveća prednost leži u dobroj atmosferi, što je preduslov dobrog rada i dobrih rezultata. Za to su najzaslužniji igrači. Ova generacija ima nešto što je nedostajalo prethodnim, a to je želja za uspehom", rekao je Kosanović.

Po njegovim rečima, mnogo je rano govoriti o učinku jer su veliki izazovi pred ekipom, ali da za sada sve dobro funkcioniše.

"Treba biti iskren i reći da dobro ispunjavaju zadatke. Rezultati su posledica dobrog rada, to ne može biti slučajnost. Dešavaju nam se dobre stvari, pobeđujemo, i mislim da uvek treba biti skroman i tražiti samo nove i nove rezultate. Na kraju sezone ćemo pričati o tome da li je sezona uspešna", naveo je Kosanović.

On je kazao da ga raduje to što je Zvezda pokazala da može da računa i na mlađe igrače, poput Uroša Račića i Luke Adžića koji su 1998. i Srđana Babića i Nemanje Radonjića koji su 1999. godište.

"Zvezda je uvela praksu da mlađi igrači dobijaju šansu, a oni moraju da je koriste svaki minut proveden na terenu. Veći broj igrača je novi kvalitet Zvezde", kazao je Kosanović.

Pomoćni trener Zvezde je iskoristio priliku i zahvalio navijačima koji ekipi daju dodatnu energiju.

Utakmica između Crvene zvezde i Bačke u petom kolu Super lige Srbije igraće se u nedelju od 17.00, a ulaz na stadion "Rajko Mitić" u Beogradu biće besplatan.

broj komentara 0 pošalji komentar