Počeo ostrvski šou, Arsenal posle goleade bolji od Lestera

Utakmicom Arsenal – Lester, počela je nova sezona engleske Premijer lige. Arsenal je u meču punom preokreta savladao Lester sa 4:3. Branilac trofeja je ekipa Čelsija, ali utisak je da će "plavci" imati đavolski težak posao da to urade, uzevši u obzir planove i ambicije njihovih rivala.

Prava poslastica za sve ljubitelje fudbala na ostrvu, sedam golova na startu šampionata. Fantastičan meč prikazali su Arsenal i Lester na kraju slavio je Arsenal, prosto postigao je gol više.

U veoma uzbudljivom duelu na stadionu Emirati viđena su dva preokreta i na kraju veliko slavlje navijača Arsenala.

Ekipa Arsena Vengera odlično je počela duel i povela već u drugom minutu golom debitanta u Premijer ligi Aleksandra Lakazeta na asistenciju Muhameda Elnenija.

Lester je posle samo tri minuta uspeo da uzvrati, a strelac izjednačujućeg pogotka bio je Sinđi Okazaki, da bi tim Krejga Šekspira u 29. minutu stigao do preokreta golom Džejmija Vardija.

Delovalo je da će Lester na poluvremenu imati gol prednosti, ali je posle sjajne akcije Danijel Velbek u drugom minutu sudijske nadoknade vremena doneo izjednačenje Arsenalu.
Lester je u 56. minutu po drugi put na meču došao do prednosti, a strelac je ponovo bio Vardi koji je nadskočio odbranu Arsenala posle kornera Rijada Mahreza.

Arsenal sve do 83. minuta nije uspeo da dođe do gola, iako je konstatno pretio Kasperu Šmajhelu. Prvo je Aron Remzi posle proigravanja Granita Džake pogodio za izjednačenje, da bi samo dva minuta kasnije gol za trijumf postigao Olivije Žiru i to ponovo na asistenciju Džake. 

Gotovo svaka ekipa u novu sezonu, po mnogima najinteresantnije pa čak i najbolje lige na svetu, ulazi sa velikim ambicijama, željom za dokazivanjem, izazovima i uspehom.

Ni ovo leto glavni konkurenti za osvajanje trofeja nisu štedeli nijednu funtu, pa su tako dovodili kako vrhunske igrače iz ostalih liga, tako i vrhunske igrače iz tabora rivala na Ostrvu.

Najveće svetlo svakako je upereno ka braniocima trofeja, ekipi londonskog Čelsija.

Izabranici Antonija Kontea su prošle sezone slavili mnogo lakše i pre nego što se očekivalo, ali pred italijanskom stručnjakom i njegovim pulenima sada je izuzetno težak zadatak.

Prva prepreka u tome može biti upravo to što bitni delovi slagalice šampionskog tima nisu više sa njim. Dugogodišnji kapiten Džon Teri preselio se u Vest Hem, Nemanja Matić je otišao put ljutog rivala Junajteda, na Dijega Kostu se ne računa, dok u timu nisu više ni Zuma, Begović i Acu.

Da li je Roman Abramovič doveo kvalitetne zamene za pomenute igrače, ostaje da se vidi, ali je sigurno veliki pritisak na njihovim ramenima, a tu se pogotovo misli na Alvara Moratu, Timotija Bakajoka i Antonija Rudigera.

Tim iz Londona svakako se uzda u svog stratega iz Italije, kao i okosnicu i kičmu tima koju čine Kurtoa, Luiz, Kante i Azar, ali i timsku hemiju koja vlada u svlačionici u nadi da će odbraniti titulu.

Da to ipak ne bude toliko jednostavno pobrinuće se glavni konkurenti, a prema britanskim medijima i kladionicama, to će biti mančesterski rivali Junajted i Siti, zatim Totenhem, Liverpul i Arsenal.

Junajted se vodi mišljenjem da je nakon sezone probijanja, sada vreme za naplatu i napad na još trofeja. Žoze Morinjo još jednom nije bio škrt pa su tim pojačali Romelu Lukaku iz Evertona, Nemanja Matić iz pomenutog Čelsija i Viktor Lindelof iz Benfike, dok je redove "crvenih đavola" napustio rekorder po broju datih golova Vejn Runi, a najverovatnije će otići i Zlatan Ibrahimović, kome je istekao ugovor.

Junajted je jedna od dve ekipe sa najviše potrošenog ali i zarađenog novcem u prethodnih pet godina Premijer lige i to će biti jedan od razloga zbog čega će biti takođe pod "lupom" i među najkritikovanijim u medijima ukoliko dođe ne eventualnog neuspeha. Navijači tog velikana se uzdaju u plan "posebnog" Murinja i njegov odabir pojačanja u napadu na gotovo svakom takmičenju u kojem učestvuje njegov tim.

Njihov gradski rival je ta druga ekipa koja je trošila i šakom i kapom. Mančester siti će u sezonu ući pojačan Mendijem, Volkerom, Silvom, Edersonom, Danilom i Luizom, dok su redove "građana" napustili Nolito, Navas, Kolarov, Fernando, Ihenaćo, Kliši, Zabaleta i Kabaljero.

Šef stručnog štaba Sitija Pep Gvardiola izjavio je da tim iz dana u dan napreduje, da je još uvek u fazi privikavanja na nov stil igre i taktiku, ali da ne sumnja u to da će, kada se budu kockice poklopile, njegovi izabranici biti na vrhu Premijer lige, kao i Lige šampiona. 

Iz senke i iz drugog plana svoju šansu će tražiti Liverpul, Arsenal i Totenhem.

Liverpul je na čelu sa Klopom bio odlučan u zadržavanju ključnih igrača, u čemu će verovatno i uspeti, dok su takođe napravili zvučan potez tokom leta, angažovavši Muhameda Salaha.

Arsen Venger u Lakazetu u tandemu sa Ozilom i Sančezom traži preporod Arsenala, koji će morati da pokaže ambicije za najviše ciljeve ukoliko Francuz želi da zadrži svoje mesto na klupi tima iz severnog Londona. 

Gradski rival, ekipa Totenhema, pokušaće da i ove sezone ostane pri vrhu Premijer lige. To će pokušati da urade na Vembliju i sa manje-više istim sastavom kao prošle godine. Poketino se i ove sezone uzda u haubicu kakva je Hari Kejn, ali i igrače poput Alija, Eriksena, Dembelea.

Britanski mediji takođe su naglasili da veliku pažnju mogu privući i timovi poput Evertona, Vest Hema, ali i Lestera... što da ne.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи