Počela fudbalska Superliga, dva favorita za titulu

Utakmicom između Vojvodine i Čukaričkog (1:0) počeo je novi fudbalski šampionat u Srbiji. Partizan brani titulu osvojenu prošle sezone, Zvezda bi da se vrati na vrh, ostali traže svoje "mesto pod suncem".

Prethodna sezona bila je uzbudljiva, ne previše kvalitetna, ali fudbalski zaluđenici mogli su da uživaju u tri "večita" derbija, kao i superzanimljivoj završnici, gde je Partizan "preoteo" titulu Crvenoj zvezdi.

Dva najveća srpska kluba, po svemu sudeći, i ove sezone će se boriti za tron. Malo je verovatno da bi neko od pratilaca mogao da se umeša u borbu za titulu, deluje da su Vojvodina i Čukarički najbliži potencijalnom iznenađenju.

Upravo su ta dva kluba otvorila sezonu utakmicom na "Karađorđu" (1:0), Partizan u subotu na svom terenu dočekuje novajliju, ekipu Mačve, dok će crveno-beli u nedelju u Beogradu igrati protiv niškog Radničkog. 

Partizanu i Crvenoj zvezdi, kao i svakog leta, prioritet je što bolji plasman u evrokupovima – crno-beli se bore za ulazak u elitu, treći put u istoriji, dok crveno-belima najviši domet može biti plasman u ligaški deo Lige Evrope.

Već naredne sedmice Partizan dočekuje ekipu Olimpijakosa, dok će Crvena zvezda u četvrtak dočekati Spartu iz Praga (obe utakmice moći ćete da pratite u direktnim prenosima na programima RTS-a). 

Ipak, često je početak sezone uticao na krajnji ishod, što znaju u taborima "večitih", pa se očekuje da obe ekipe snažno započnu takmičenje u Superligi.

Partizan će u novoj sezoni predvoditi Miroslav Đukić, dok će "u drugom uglu" biti Vladan Milojević. Crno-beli su zadržali kostur ekipe, za sada, i doveli najskuplje pojačanje u istoriji srpskog fudbala, dok su crveno-beli već angažovali dvocifren broj novajlija. 

Vojvodina i Čukarički će čekati kiks dva najbolja kluba, a svoje mesto u gornjem delu tabele očekuju i Radnički iz Niša, kao i Mladost i Napredak.

Sistem takmičenja je isti kao i prethodne dve sezone, što znači da će se posle prve faze takmičenja bodovi prepoloviti, te će se napraviti dve grupe – "gornji dom" boriće se za titulu i ulazak u Evropu, dok će se ekipe u "donjem domu" boriti za opstanak.

Sezona se završava u maju, kada će biti poznato ko je šampion Srbije i ko će našu državu predstavljati u evropskim letnjim avanturama. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи