Sud odbio kauciju za predsednika FS Španije

Španski sudija odbio je kauciju predsedniku Fudbalskog saveza Španije, njegovom sinu i potpredsedniku saveza, posle njihovog svedočenja u istrazi o korupciji u španskom fudbalu.

Kako se navodi u saopštenju, sudija Santjago Pedras je odbio kauciju i odlučio da Anhel Marija Viljar i njegov sin Gorka, kao i potpredsednik Saveza zadužen za finansije Huan Padron ostanu u pritvoru dok traje istraga.

On smatra da postoji rizik od njihovog bekstva zbog "velikih ekonomskih sredstava koje imaju na raspolaganju".

Sudija je odredio kauciju od 100.000 dolara za četvrtog osumnjičenog, sekretara fudbalske federacije Tenerifa Ramona Ernandesa.

Njih četvorica su uhapšeni u raciji u utorak, a optuženi su za nepravilnosti u upravljanju Savezom, zloupotrebu sredstava, korupciju i falsifikovanje dokumenata.

Viljar (67) je optužen da je koristio sredstva Saveza kako bi obezbedio podršku na predsedničkim izborima ranije ove godine. On se od 1988. godine nalazi na čelu Saveza, a osmi put je izabran za predsednika te organizacije, nakon što njegov jedini rival Horhe Peres nije uspeo da obezbedi potrebnu podršku.

Sudija Pedras rekao je da je Anhel Marija Viljar osumnjičen za zloupotrebu javnih i privatnih sredstava Saveza, "najmanje od 2009. godine". Viljar je potpredsednik Fife i Uefe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се