Lalatović i Vanić se slažu - Vojvodina je favorit

Treneri Čukaričkog i Vojvodine, Nenad Lalatović i Nenad Vanić se slažu da je novosadski tim favorit u prvom kolu Superlige Srbije.

"Nama će to biti prva zvanična utakmica ove sezone, a oni su već odigrali dve u Evropi. To im je prednost, kao i domaći teren, gde su oni uvek uspešni, igraju kvalitetno i dobro. Naravno, tu su i njihovi navijači, a cilj im je Evropa. Favoriti su u ovom meču", rekao je Lalatović.

Nova sezone u Superligi Srbije počinje sutra utakmicom između Čukaričkog i Vojvodine u Novom Sadu.

Lalatović je naveo da je utakmica protiv Vojvodine za njega lično specifična, jer je u tom klubu proveo 13 uspešnih meseci kao trener.

"Uspeli smo da stignemo do četvrtog kruga i bili na pola koraka do grupne faze Lige Evrope, a na Karađorđu nisam izgubio nijednu utakmicu 13 meseci", rekao je Lalatović.

Odlazak Nemanje Radonjića iz Čukaričkog u Crvenu zvezdu je poremetio ekipu, jer prema rečima Lalatovića, moraće da menja igrače na tri pozicije.

"Uigrali smo se na pripremama, a sad pred prvu takmičarsku utakmicu menjamo tri pozicije. Nismo taj tim uigravali. Što se tiče povređenih igrača još mi nisu na raspolaganju Marko Docić i Darko Zorić", rekao je Lalatović i dodao da je Radonjić fenomenalan i da se nada da će to pokazati u Zvezdi.

Trener Vojvodine Nenad Vanić rekao je da poštuje Čukarički, ali da uloga favorita, ipak, pripada novosadskoj ekipi.

"Posle kraćeg perioda mog rada sa ekipom, smatram da ćemo spremni ući u ovo prvenstvo, a bez obzira na ime protivnika, Vojvodina na svom terenu uvek mora ići na pobedu. Imam dosta zajedničkih treninga sa ekipom i nadam se da smo uspeli da se povratimo posle ispadanja iz Evrope, odnosno da će se to videti već na sutrašnjoj utakmici", rekao je Vanić.

"Poslednjih godina, Čukarički deluje kao dosta organizovana ekipa, a i organizovan klub. Doveli su mnogo novih igrača i imamo veliko poštovanje prema njima, ali verujemo u sebe i, s obzirom na ime kluba, tradiciju i dosadašnje susrete između dva tima, smatram da je uloga favorita ipak na našoj strani", rekao je Vanić.

"Nadam se da će publika doći u što većem broju da podrži ovu ekipu, koja je dosta izmenjena u odnosu na prošlu sezonu, pa nam je zaista potrebna maksimalna podrška", dodao je trener Vojvodine.

Na svom predstavljanju u Vojvodini, Vanić je istakao da je cilj kluba da se ove sezone bori za šampionsku titulu.

"Tada sam rekao, a i danas stojim iza toga, da Vojvodina kao klub zaslužuje i uvek mora imati najviše ciljeve i od toga nećemo odustati. Možemo diskutovati o tome da li je to u ovom trenutku realno ili ne, ali u ostvarenje tog cilja moramo verovati i stremiti ka njemu. Vreme i utakmice će pokazati da li ćemo uspeti da budemo u vrhu i nametnemo se kao najbolji tim u državi, a ukoliko ostvarimo neki drugi plasman, znaćemo da smo uradili najviše što smo mogli", rekao je Vanić.

Utakmica se igra sutra u Novom Sadu od 20.00. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво