Tedesko: Čast je igrati protiv Zvezde

Trener fudbalera malteške Florijane Đovani Tedesko rekao je da je njegovoj ekipi čast što će igrati protiv Crvene zvezde, ali da u predstojeći duel prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa ulazi bez straha.

Fudbaleri Florijane igraju u četvrtak uveče od 20.30 u Beogradu protiv Crvene zvezde, utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Crvenoj zvezdi i nama je ovo važna utakmica. Oni imaju nekoliko novih igrača i novog trenera i koliko je njima važna ova utakmica toliko je i nama. Mi smo došli sa velikom poniznošću i osećamo veliko poštovanje, ali ne i strah", rekao je Tedesko na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Malteški tim je u Beograd došao sa 18 igrača, a Tedesko nije želeo da odgovori na pitanje da li će njegova ekipa postići gol protiv srpskog vicešampiona.

"Imam utisak da mislite da nismo dovoljno profesionalni, ali fudbal je na Malti doživeo revoluciju. Malta i kad igra protiv Italije, rezultat je 1:0 za Italiju, ili 0:0. Postali smo mnogo bolji", ocenio je on.

Tedesko je rekao da Zvezda spada u jedan od najvažnijih klubova Evrope i sveta.

"Crvenu zvezdu smatram jednim od najvažnijih klubova, kao što su Juventus, Real Madrid, Boka juniors i Palermo, tim u kome sam igrao", naveo je on.

Tedesko je tokom karijere, između ostalih, igrao za Fiorentinu, Peruđu, Đenovu i Palermo, a upitan da li nešto od tog iskustva može da prenese na maltešku ekipu, on je rekao da je važno da ekipa igra srcem.

"Imao sam sreće što sam igrao fudbal na vrhunskom nivou i mislim da je najvažnije da se igrač žrtvuje, da igra ponizno i da igra srcem, kako bi prevazišao sve prepreke", naveo je 45-godišnji Tedesko.

Kapiten Florijane Nikolas Kijeza rekao je da je cela ekipa ponosna što će igrati protiv Crvene zvezde i da ima veliki motiv da igra protiv takvog kluba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво