Slovački premijer pozvao Uefu da istraži "farsu" na EP za mlade

Premijer Slovačke Roberto Fico pozvao je Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) da istraži "farsu" na Evropskom prvenstvu za mlade fudbalere, posle koje je reprezentacije Slovačke eliminisana sa turnira.

Fico je u otvorenom pismu Uefi naveo da su "igrači iz naprednih fudbalskih zemalja izveli farsu", preneli su britanski mediji.

"Verujem da ćete istražiti sva pitanja i da će Uefa doneti pravila za sledeći turnir, koji će dati prednost sportskim nastupima umesto nepoštenim dogovorima. To je nepoštovanje prema samim sportistima, navijačima i zemljama za koje nastupaju", napisao je Fico, preneo je Bi-Bi-Si.

Italija je u subotu pobedila Nemačku sa 1:0, u utakmici poslednjeg kola Grupe C na Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj, posle čega su obe selekcije prošle dalje, a ispala je Slovačka. Jedino je taj rezultat mogao da donese prolaz dalje za Italiju i Nemačku, ali iz obe ekipe tvrde da nisu imali nikakav dogovor.

Takođe, ponašanje italijanskih i nemačkih fudbalera kritikovao je i seletkor Slovačke Pavel Hapal.

Selektor Italije Luiđi Di Bjađo rekao je da su navodi "smešni" i da bi Hapal trebalo da bude suspendovan zbog takvih izjava.

Navode je odbacio i predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tevekio, ali i sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke Horst Hrubeh.

"Mislim da je savršeno normalno da igraš oprezno u poslednjih nekoliko minuta utakmice", rekao je on.

Nemačka će večeras od 18 časova u polufinalu igrati protiv Engleske, a Italija od 21 čas protiv Španije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво