Najvredniji fudbaler na svetu je...

...napadač Barselone i reprezentacije Brazila – Nejmar! To su rezultati istraživanja Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES), koja su procenila Nejmarovu vrednost na 210,7 miliona evra!

U ovu zanimljivivu analizu kao kriterijumi uzeti su transferi, učinak igrača (golovi, asistencije), ugovor, starost i snaga kluba.

Za nas je zanimljovo da među 110 igrača, vrednosti preko 40 miliona evra, nije bilo mesta ni za jednog od srpskih fudbalera.

Iza Nejmara, na drugom i trećem mestu liste je tandem Totenhema Dele Ali (155,1 milion) - Hari Kejn (153,6 miliona), a četvrti je Lionel Mesi iz Barselone sa 151,7 miliona.

Zvanično najbolji igrač Evrope i sveta Kristijano Ronaldo je na tek 11. mestu, sa procenom od 112,4 miliona evra, a ispred njega od pete do 10. pozicije redom su Antoan Grizman (150,3), Luis Suarez (140,8), Pol Pogba (134,3), Gonzalo Iguain (120,2), Eden Azar (117,2) i Paulo Dibala (115,3).

Od igrača sa prostora bivše Jugoslavije najveću vrednost ima slovenački golman iz madridskog Atletka Jan Oblak (44. mesto sa 65,1 milion), Hrvat iz Barselone Ivan Rakitić je za pet pozicija slabije rangiran (61,6), dok je njegov zemljak i vezista Real Madrida Mateo Kovačić 63. sa 55,8 miliona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи