Zvezdin remi protiv Rudara u generalnoj probi

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su na Zlatiboru nerešeno bez golova sa Rudarom iz Pljevalja, u generalnoj probi pred početak sezone.

Zvezda je bila bolja i imala je nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, dok je Rudar u drugom delu dva puta imao šansu jedan na jedan, kada je odlično intervenisao mladi golman Aleksandar Stanković.

Dve izgledne prilike da donese pobedu crveno-belima imao je pred kraj Vanja Vučićević, ali je prvi put promašio gol, a drugi udarac mu je odbranio golman.

Utakmicu su počeli Aleksandar Stanković, Filip Stojković, Dušan Anđelković, Vujadin Savić, Abraham Frimpong, Damjan Le Talek, Mičel Donald, Slavoljub Srnić, Džon Ruis, Rikardinjo i Ričmond Boaći.

Igrali su još Luka Adžić, Uroš Račić, Milan Pavkov, Stefan Milošević, Marko Gobeljić, Vanja Vučićević, Nenad Milijaš i Vladimir Jovović.

Utakmica je privukla veliku pažnju publike na Zlatiboru, tako da je stadion "Švajcarija" bio pun.

Milojević: Neću nezadovoljne, ko želi da ide to neka i uradi

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da su njegovi fudbaleri pokazali da imaju karakter i volju i istakao da neće da trpi nezadovoljne igrače i da svakome ko želi da ode, to treba omogućiti.

"Nisam od trenera koji traži alibi. Pozitivno je to što je atmosfera izuzetno dobra i to je veoma bitno. Svežina će doći. Zanima me karakter i voljni momenat koji svako od njih ima. Pobede su dobre zbog psihe, ali nisu prioritet u ovakvim utakmicama. Drago mi je što daju sve od sebe. Što smo uradili, uradili smo, sada treba da se spremimo za prvu utakmicu", rekao je Milojević novinarima na Zlatiboru.

"Generalno sam zadovoljan nekim stvarima. Videla se želja igrača i sada treba da smanjimo ritam do utakmice protiv Florijane. Bićemo apsolutno spremni. Sada nismo imali brzinu koju želimo. Videlo se da ima želje, ali i grešaka. Nije pitanje jednog ili dva igrača, već cele ekipe", kazao je Milojević.

On je naveo da razume igrače, jer je nedavno završena za njih naporna sezona.

"Imali smo kašnjenja igrača, cela sezona, naporna, iza njih je, a mnogo njih nije naviklo na ovakav ritam. Psihički zamor je najveći problem jer treba vratiti ekipu posle svega", dodao je trener Zvezde.

On je rekao da tim još treba da se uklopi, ali da je zadovoljan radom na Zlatiboru.

Milojević je istakao da ne želi nezadovoljne igrače u timu i da svako ko želi, treba da ide.

"Situacija je takva da mnogo pričamo sa igračima i u ovom trenutku ne želimo da govorimo na tu temu. Moramo da budemo profesionalci i svi moraju da budu fokusirani na Zvezdu. Svi koji su tu moraju da budu fokusirani na Zvezdu, a do kraja prelaznog roka ima vremena. Ne bih želeo da imam nezadovoljne igrače. Ko bude izrazio želju da je napusti, napustiće Zvezdu. Prvom prilikom kada budem video da je neko nezadovoljan, sigurno je da to neću trpeti", rekao je Milojević.

Milojević je naveo i da će klub reagovati u skladu sa ponudama, a da dilema oko tima ima stalno.

"To je otprilike to što imamo. Znam koji profili igrača su mi potrebni. Veoma mi je bitna energija kod igrača koji će igrati, da daju sve od sebe na terenu. Dešavaju se greške, ali svi koji budu ostali treba da daju maksimum. Ima mnogo razmišljanja, želja. Pitanje je koliko je realno da se to realizuje. Optimista sam i biće to sve u redu", kazao je Milojević.

On je naveo da fudbalere ne deli na mlade i stare i da će svi dobiti šansu.

"Mladog igrača treba istrpeti. Dovoljno sam hrabar da to uradim. Imaju kvalitet i potencijal, nije sporno, ali moraju da shvate da način igre i odnos prema njoj treba da bude još jači. Nisu u omladinskom pogonu već u seniorskom i na dobrom su putu", rekao je Milojević.

Crvena zvezda će sezonu početi u četvrtak, kada će u Beogradu igrati protiv Florijane sa Malte, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво