Poraz "orlića“ za kraj Evropskog prvenstva

Mlada reprezentacija Srbije poražena je od Španije sa 1:0 u meču trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva. Jedini gol na meču postigao je Denis Suares u 38. minutu meča. Srbija od 41. minuta igrala sa igračem manje na terenu, posle isključenja Uroša Đurđevića.

Reprezentacija Srbije do 21 godine završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, pošto je u trećem kolu Grupe B u Bidgošču poražena od Španije sa 1:0.

I pre ovog meča "orlići" su znali da ne mogu u polufinale, ali su pokušali da u svom poslednjem meču na šampionatu pruže maksimum i pokažu da su zasluženo na kontinentalnoj smotri najboljih mladih fudbalskih selekcija.

Ipak, Španija je odnela pobedu od 1:0, golom Denisa Suareza, ali izabranici Nenada Lalatovića nisu bili u podređenom položaju na meču, iako su od finiša prvog dela igrali sa igračem manje na terenu, zbog drugog žutog kartona kapitena Uroša Đurđevića.

Srbija je bila ravnopravan rival sa mladim Špancima, koji su zabeležili i treću pobedu u grupi, a najbolju priliku za srpski tim propustio je Miloš Veljković u petom minutu susreta.

U drugom meču Grupe B, Portugalija je savladala ekipu Makedonije sa 4:2, ali je to bilo nedovoljno za mesto najbolje drugoplasirane selekcije i plasman u polufinale.

Protivnik Španije u polufinalu biće poznat posle završetka utakmica trećeg kola Grupe C. Španija je jedina ekipa na turniru sa sve tri pobede.

Ovako je protekao meč u Bidgošču: 

22.32 – Kraj utakmice, Španija je savladala Srbiju sa 1:0. 

22.10 – Slabo se šta dešava u drugom poluvremenu. Španci su zadovoljni vođstvom, imaju loptu u svom posedu, ali nisu napravili iole ozbiljniju priliku pred golom Manojlovića. S druge strane, "orlići" povremeno pokušavaju da naprave neki dobar kontranapad, ali je to izuzetno teško sa igračem manje na terenu. 

21.45 – Nastavljen je meč. 

21.30 – Poluvreme u Bidgošču, Španija vodi protiv Srbije sa 1:0. 

21.25 – Srbija u finišu prvog poluvremena ostaje sa igračem manje na terenu, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen kapiten Uroš Đurđević. 

21.23 – GOL! Španija od 38. minuta vodi golom Denisa Suareza. 

21.11 – Utisak je da je Srbija bolji rival u prvoj polovini prvog dela. Šanse za Srbiju propustili su Veljković, Đurđević, dok zamalo Živković nije bio u "stopostotnoj" situaciji, dok je najbolju priliku za Španiju propustio Soler, posle odlične odbrane Manojlovića. 

20.46 – Meč je počeo...

20.25 – Utakmica se igra na stadionu u Bidgošču, a glavni sudija meča je Litvanac Mažejka. 

20.15 – Poznati su sastavi dva tima za večerašnji meč:

Srbija: Manojlović, Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov, Maksimović, Lukić, Radonjić, Gaćinović, Živković i Đurđević;

Španija: Lopes, Odriozola, Gonzales, Merino, Gaja, Ernandes, Suares, Soler, Ojarzabal, Vilijams i Moja. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво